Šmic: Nordšlajfe traži mekši set-ap

SCHMITZ Sabine (ger) Chevrolet Cruze team Munnich motorsport ambiance portrait ambiance during the 2015 FIA WTCC World Touring Car Nurburgring race presentation to the press at Nurburg, from April 27th to 28th 2015. Photo Jean Michel Le Meur / DPPI.

Zabine Šmic ispisala je stranice WTCC istorije kad je postala prva žena osvajač bodova u ovom šampionatu.

To joj je pošlo za rukom na domaćoj trci, legendarnom Nirburgringu-Nordšlajfe prošlog maja. Novoimenovana prezenterka TV emisije Top gir odlučila je da ponovi avanturu na predstojećem trkačkom vikendu u Nemačkoj, ponovo u “ševrolet RML kruzu” ekipe Minih motorsport.

Vraćaš se u WTCC, za trku u Nemačkoj. Šta misliš da možeš da postigneš?
– Teško je reći. Daću sve od sebe, kao i uvek. Prošlogodišnja trka bila je veoma zabavna. Apsolutno deseto mesto nije bilo najbolji mogući rezultat, ali sam njime bila zadovoljna, kao i činjenicom da sam postajala brža u svakoj vožnji. Nadam se da mi je ostalo još nešto u rukavu, jer je “porše” (koji inače vozi – prim.) zaista veoma različit automobil od “ševija”. Želim da se potrudim i molim se za kišu.

24h Nürburgring 2016 - Pressekonferenz, Köln - Foto: Gruppe C
Miler i Šmic spremi za okršaj (Foto: Gruppe C)

Bićeš veoma zauzeta tog vikenda, jer snimaš emisiju i voziš 24-časovnu trku, što znači da ćeš propustiti WTCC test i prvi trening.
– Znam, to je katastrofa! Sigurno je da sam zabrinuta, ali kad su mi rekli da me žele u ekipi, vratila sam se bez problema. Tako je kako je, ne mogu ništa da promenim. Imamo vrlo važno studijsko snimanje za Top gir, ne mogu da kažem da nisam na raspolaganju, pa ću propustiti ono što moram.

SCHMITZ Sabine (ger) Chevrolet Cruze team Munnich motorsport action during the 2015 FIA WTCC World Touring Car Nurburgring race presentation to the press at Nurburg, from April 27th  to 28th 2015. Photo Florent Gooden / DPPI.

Rekla si da si luda što izlaziš na crtu muškarcima koji imaju mnogo više iskustva. Da li si mirna po tom pitanju?
– Naravno! Auto mi se dopada. Komplikovano je voziti ga jer je mekan i morate posebno da ga setujete. Međutim, set-ap nikad nije pravi, jer je staza veoma duga i teška za vožnju. Ipak mislim da je mekši set-ap uvek dobar jer je potrebno mnogo trakcije. Kad sam se prošle godine borila sa Japom van Lagenom imala sam bolju trakciju na izlazu iz krivina, pa sam radila na tome i mislim da će je sad biti više.

Zašto i dalje govoriš da priželjkuješ kišu?
– Kad je vlažno, pravim dobre rezultate, čak i kad vozim na tvrdim gumama. Imam dobar osećaj kad je staza mokra. Prošlog vikenda sam u “poršeu GT3-R” startovala sa 22. mesta i kroz cilj sam prošla kao četvrta. Po kiši sam uvek konkuretna.