Stara ljubav: Leb vozi Reli Monte Karlo 2015.

WTCC vozač Sitroen rejsinga, devetostruki reli prvak sveta Sebastijan Leb startovaće na prvom i najprestižnijem takmičenju Svetskog reli prvenstva 2015, Reliju Monte Karlo, koji je dosad osvajao sedam puta. Tom prilikom će, kao i svaki prethodni put, nastupiti u tandemu sa suvozačem Danijelom Elenom, a francusko-monegaški dvojac trkaće se u modelu DS 3 WRC.

Lebov jednokratni povratak u WRC zamišljen je kao podrška lansiranju i etabliranju Sitroenovog premijum brenda DS. Model DS 3 WRC nosilac je dve WRC titule i 23 puta se pojavio kao osvajač relija: 16 pobeda za njegovim volanom stekao je Leb, 5 Sebastijan Ožije, a po jednu Miko Hirvonen i Dani Sordo.

2013001902Legendarni Reli Monte Karlo vozi se od 19. do 25. januara na putevima jugoistočne Francuske. Na njemu će dva DS-a 3 WRC biti nominovana za osvajanje proizvođačkih poena – jedan će voziti Kris Mik i Pol Nejgl, fabrička posada Sitroena u celosezonskom WRC programu, a drugi Leb i Elena, koji se u Svetskom reli šampionatu nisu takmičili od Relija Francuska 2013. godine.

Često nepredvidiv zbog promenljivih vremenskih prilika, ’Monte’ će im pružiti idealnu šansu da upotrebe sve svoje ogromno iskustvo na ovom takmičenju. Dodatno, biće to prilika za navijače da ponovo u akciji vide najuspešniji i najtrofejniji reli tandem svih vremena, koji je na svom poslednjem startu u Monte Karlu 2013. zabeležio pobedu.

20130011829„Sa sedam pobeda u svojoj WRC karijeri, Seb i Danijel su nesporno najveći specijalisti za ovaj reli i siguran sam da će u DS-u 3 WRC biti maksimalno konkurentni. Za auto su spremljena značajna tehnička poboljšanja“, najavio je Iv Maton, direktor Sitroen rejsinga.

„Ni sekund se nisam dvoumio kad mi je ponuđena šansa da se takmičim na prvoj rundi Svetskog reli šampionata 2015.“, ispričao je Leb. „Mislim da će se Danijel složiti kad kažem da je to jedan od naših omiljenih relija. Divni su putevi, morate se kockati kod izbora guma, a na brzinskim ispitima je atmosfera kao na zabavi – jedva čekamo da sve to ponovo doživimo! Imam mnogo lepih sećanja na „malog trkača“, kako sam nazvao DS 3 WRC kada je prvi put prikazan, i nadam se da će mi Reli Monte Karlo 2015. obezbediti još jedno.“

20130011292„Sigurno, to će za mene biti i lični izazov, jer se u reliju nisam takmičio duže od godinu dana. Za koji dan, startovaću na Reliju Var i to će mi biti prilika da se ponovo zbližim sa automobilom. Pronašli smo i nekoliko praznih termina u mom rasporedu, pa ću moći i da učestvujem na testiranjima. Apsolutno sam oduševljen mogućnošću da se ponovo nađem u velikoj reli porodici tokom međusezonske WTCC pauze“, istako je automobilista iz Alzasa.