Stefanovski za Serbiaring: Na krugu mi je najčudnija gužva

Makedonski trkač Igor Idže Stefanovski osvojio je obe trke ESET kupa, vožene prošlog vikenda na Hungaroringu u sklopu pratećeg programa šampionata Srednje Evrope na kružnim stazama.

Dvostruki uzastopni prvak Evrope na brdu, Stefanovski je u Mađarsku otišao kako bi u “seatu” izvezao još kilometara i popravio se u vožnji u grupi. Dve pobede u ESET kupu nisu ga posebno usrećile, jer mu je falila brojnija i jača konkurencija, kako bi se bolje spremio za svoju glavnu ovogodišnju kampanju u Evropskom kupu turing automobila. U četiri ETCC starta (Slovakija ring, Hungaroring) osvojio je četiri boda, pošteno se namučio i iskusio je više gorčine nego zadovoljstva.

S trkačem iz Skoplja porazgovarali smo o prvim koracima koje je izveo na turing sceni Starog kontinenta. Idže je svestan dubine vode u koju je zagazio, ali je i optimističan, pošto smatra da su bolja vremena pred njim.

530128Otkud ideja o prelasku na kružne staze i zašto baš ETCC?
– Ideja je postojala odavno, planirao sam da nastupam tu, ali problem su, kao i uvek, bile finansije. Hteo sam da se sa brda prebacim na krug, da se oprobam i tamo, pa je u poslednjem trenutku iskočila varijanta da testiram za Lema rejsing, da napravimo ugovor i da nastupimo zajedno u ETC kupu.

Uhvatili smo poslednji trenutak za kotizacije i učešće. Malo je šteta što je sve došlo kasno, bez treninga, a ipak je ovo sasvim različita disciplina od one koju sam vozio dosad. U prve dve trke nikako da se snađem, da uđem u kolosek. Ali, trening po trening i trka po trka, pa mislim da će doći i onaj dan kada ćemo se boriti za bolje plasmane.

Šta te najviše zbunjuje, ili ti je najčudnije u novoj disciplini?
– Najčudnija mi je gužva. Kad sam sam, ja napravim dobro vreme. Problem je gužva, uvek se nađem na pogrešnoj strani. Biće teško, pošto su mi i staze nove. Ja nikad dosad nisam vozio na tako širokim stazama. I naš krug sam vozio odavno i sasvim je drugačiji od ovog. Polako moram da se prilagodim i na staze i na auto. Treba vremena da sve legne kako treba i mislim da će rezultat doći.

stefanovskiKad kažeš rezultat, misliš na nešto određeno, tokom godine i na njenom kraju?
– Ni na šta definitivno, ali hoću da se uključim bar u prva tri. Eto, cilj bi bio da osvojim bar treću poziciju! Realno, moj auto je ipak ona starija specifikacija, ali takvi su uslovi za sada, takav budžet imamo. Idemo korak po korak, pa ako stignu i delovi moći ćemo da se uhodamo i da napravimo prostor da iduće sezone krenemo malo ozbiljnije.

Pominješ delove, znači da biste unapređivali auto?
– Ili ovaj auto, ili bismo nabavljali novi, sad je rano da pričamo, sve zavisi od sponzora. Zahvaljujem timu Lema rejsing što su mi omogućili šansu da se oprobam u ovim trkama. Ovo je sve novo za mene, novi svet. Znali smo da će da bude teško.

Po svemu što kažeš, izgleda da ti se ETCC avantura ipak dopada?
– Definitivno, definitivno (smeh)! Hoću ja da eksperimentišem! Na brdu sam bio dva puta evropski šampion, postavio sam dosta rekorda. To je sad iza, ovo je sasvim nova strana, ovde sam niko i ništa, ovde počinjem od nule. Nema priče “ja sam najbolji”, ovo je apsolutno novi list, počinjemo iz početka.

STEFANOVSKI Igor (mac) Seat Leon 2000 team Lema racing ambiance portrait during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Paul Ricard, Le Castellet, France from April 1 to 3 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
foto Jean Michel Le Meur / DPPI

Ja sam ponosan i kad sam zadnji, ali kada je dobra konkurencija. Ovo u Mađarskoj mi je trening, prvo mesto i pehar su mi smešni, i pomalo mi je glupo… Ali, moram da napravim što više kilometara, da što više treniram. Žao mi je što nismo pogodili klasu sa Mikicom i Mladenom da se baš istrkamo, da se umešam u gužvu, da vidimo šta je i kako je. Ipak, ja ovde vozim na starim gumama, takav nam je budžet, nemam para za nove.

Ipak, osvojio si obe trke u ESET (TWC) kupu.
– Ne znam ni za šta sam prijavljen, samo sam došao da vozim i nije mi bitno. Hteo sam baš da se uhodam sa automobilom i da naučim ono što mi treba. Ali, i ovo je dobar trening. Muči me kočnica u ovih nekoliko trka. Ipak treba period da se priviknem. Mnogo kasno smo ušli u ovo i bitan mi je svaki kilometar, svaki izvezen krug. Saznajem kako funkcioniše auto, kako kočnice, pravimo neke set-apove za koje mislim da mi odgovaraju.

Čuo sam da si rekao da si se brže privikao na “seat” nego na “micubiši”.
– Ne baš brže, ali kad sam ga prvi put probao na Grobniku, izgledalo je perfektno. Iako sam vozio na kiši, stvarno je sve dobro funkcionisalo. Ali, auto nije spreman za prva mesta u ETC kupu, za razliku od onih koji imaju novu specifikaciju. Treba da izvučemo maksimum iz onog što imamo i iz naših uslova. Nema šta da se žalimo, niti da tražimo neka opravdanja.

Prvi si vozač iz svoje zemlje u Evropskom kupu turing automobila. Kako te prate kod kuće?
– Imam podršku svih meni bliskih, roditelja, supruge, dece. I cela makedonska javnost raduje se što sam prvi Makedonac koji je izašao na ovakve trke. Pravimo put za neku mladu generaciju, da im prenesemo neko iskustvo. Ja ovo shvatam kao sport, mora da se gubi i pobeđuje, ali bitno je da imamo motiv za što bolji plasman.

422407Novi su ljudi, nov tim, ja sam ljude prvi put upoznao na Grobniku. Faktički, Miroslav Rastović je bio inicijator koji me je pozvao da dođem. Nadam se i ubeđen sam da će biti dobro, ali mora da prođe još trka i da se malo usaglasimo.

Vozače iz balkanskih zemalja ume da iznenadi strogost organizatora evropskih šampionata. Da li je tebe nešto zateklo u tom smislu?
– Ne, definitvno ne. Strogosti mora da bude. Ako ne poštujemo pravila, biće haos. Znamo iskustva s naših prostora – kad se vozi trka svako tera na svoju stranu, zato moraju da postoje i kazne. Ovo nije igračka, ipak su prisutni i televizije i mediji i publika.

Na ETCC kalendaru sledeći su ti Nordšlajfe i Vila Real. Izazov mora da je ogroman.
– Nordšlajfe sam gledao na internetu, trka je dosta interesantna. Ja se nadam da će meni odgovarati, deluje mi kao “brdaška”, dugačka je staza. Ali, biće teško. Portugal dosad nisam ni gledao i neću ni da gledam unapred! Idem stazu po stazu i neću da ih mešam. Kad završim jednu, gledam drugu. Koliko mogu, treniram na simulatoru koji posedujem i to je to.