Stiglo 165 prijava za učešće u Audi sport TT kupu

Kada su organizatori Audi sport TT kupa, novoformirane serije koja će od 2015. biti vožena u okviru DTM trkačkih vikenda, pozvali zainteresovane da apliciraju za 18 slobodnih mesta u takmičenju, nadali su se dobrom odzivu, ali 165 prijava iz 30 zemalja ipak nisu očekivali.

„Globalno interesovanje za Audi sport TT kup je ogromno,“ komentariše Rolf Mihl, šef projekta. „Prvu prijavu primili smo nedugo po svetskoj premijeri kup modela na finalnoj DTM rundi na Hokenhajmu. Otad nam telefoni neprekidno zvone. I nismo oduševljeni samo velikim brojem interesenata, već, pre svega, kvalitetom i reakcijom na međunarodnom nivou. Na osnovu toga, sastavićemo sjajnu listu takmičara u inauguralnoj sezoni kupa.“

audi_motorsport-141201-8298Prema očekivanju, većina prijava stigla je iz Nemačke i Evrope. Severna Amerika dala je 12 kandidata, a stigle su i aplikacije iz Australije, Brazila, Kine, Kolumbije, Južne Afrike i sa Mauricijusa. Najmlađi kandidat tek je napunio 16 godina, a 19 prijavljenih čine pripadnice lepšeg pola.

Kroz Audi sport TT kup kuća iz Ingolštata namerava da mladim vozačima ponudi priliku da uđu u automobilski sport. Osamnaest raspoloživih mesta biće popunjeno u višeetapnom procesu selekcije.

Najviše 50 kandidata biće pozvano na početnu procenu sposobnosti, 12. i 13. decembra u Audi centru u Nojburgu na Dunavu. U panelu sudija koji će odrediti sudbinu pretendenata nalaze se instruktor TT kupa Markus Vinkelhok, osvajač 24 časa Le Mana Marko Verner i bivši reli vozač Zep Hajder. Ova trojica profesionalaca nadgledaće mlade trkače i tokom cele sezone 2015.

Audi TT cup, Markus Winkelhock audi_motorsport-140930-7097Proizvođač pneumatika Hankuk određen je za partnera Audija u novoj monomarka seriji. Izbor je logičan: kompanija je već zvanični DTM snabdevač, uz to, isporučuje gume za prvu ugradnju u serijske modele audi TT i TTS.

Verzija audija TT namenjena kup takmičenju oslobađa 310 KS, a teška je svega 1.125 kilograma. Posredstvom „push-to-pass“ funkcije snaga četvorocilindarskog dvolitarskog agregata nakratko se može uvećati za dodatnih 30 KS. Sve automobile – učesnike Audi sport TT kupa pripremaće „kvatro GmbH“.