Šumunovič četvrti u drugom sprintu: Pukla mi je balans-štangla, auto je bio neupravljiv, ali je trka bila zanimljiva


Slovenački automobilista Grega Šumunović nije uspeo da pretoči pol-poziciju u pobedu u drugoj trci Prvenstva Hrvatske u Brnu.

Na njegovoj “kupri” je pukla balans-štangla, pa je pravo čudo da je uopšte mogao da završi trku.

“Dok sam izlazio da zauzmem startno mesto osetio sam da nešto nije u redu i ubrzo sam shvatio da je otišla balans-štangla. Auto je bio neupravljiv. Većina konkurenata me je brzo obišla, a ja sam klizao svuda po stazi, izletao u šljunak, baš sam se namučio. Na polovini distance počela je i kiša, pa je otklizavanje bilo još dramatičnije. Ipak sam nekako održao korak za vodećima i kroz cilj prošao kao četvrti, bila je zanimljiva trka”, priča Šimunovič.

“I da je sve bilo u redu sa autom, sumnjam da bih mogao da pratim Milovanovićev tempo u druoj trci, bio je neverovatno brz. I dalje sam treći u generalnom plasmanu i radujem se odlasku na Grobnik. To je moja staza, mnogo puta sam se trkao tamo, još ako bi Nemanja hteo da mi čuva leđa, sigurno bih mogao da osvojim obe trke”, našalio se Slovenac.

Inače, poslednji vikend Prvenstva Hrvatske planiran je za novembar, ali se organizatori trude da spoje njihovo finale sa Naskar Evroserijom, koja vozi na Grobniku u oktobru.