Švedska receptura: Krug u volvou S60 STCC (video)

Švedski vozač Ted Bjork, aktuelni prvak i lider Skandinavskog šampionata turing automobila pokazao je kako iz vozačke perspektive izgleda jedan krug u „volvou S60“ ekipe Polstar rejsing. Snimak koji ćete videti nastao je tokom testiranja na stazi Knutstorp.

Bjorkova takmičarska sprava ima 420 KS, zadnji pogon i lišena je elektronskih pomagala poput ABS kočnica i kontrole proklizavanja pogonskih točkova.

„Moj auto je zver za vožnju i sve vreme morate biti na limitu da biste u potpunosti iskoristili njegov potencijal. Ovaj video daje vam najbolju moguću priliku da vidite kako izgleda voziti ga na maksimumu,“ poručio je Šveđanin.
STCC Göteborg STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren
Do kraja Skandinavskog prvenstva turing automobila ostala je još jedna runda, a Ted Bjork u prilici je da osvoji novu, drugu uzastopnu i ukupno treću STCC titulu. On vodi u poretku vozača sa 31 bodom prednosti u odnosu na glavnog rivala, vozača BMW-a Fredrika Larsona. U opticaju je još 75 poena i to teoretski u igri za naslov ostavlja i Fredrika Ekbloma, takođe trkača ekipe Volvo Polstar.

Odluka o ovogodišnjem šampionu pašće u u subotu, 20. septembra na Mantorp parku.