Švedski sivik najzad u punom sjaju

„Honda sivik“ u plavo-žutim nacionalnim bojama Švedske nov je prizor u Svetskom prvenstvu turing automobila. Naravno, u pitanju je takmičarska sprava tima Nika rejsing (za ovu sezonu zvanično Nika internacional), povratnika u WTCC, koji će svoju kampanju 2015. izvesti kao klijent Honde i J.A.S. motorsporta, a uz pomoć švedskog ogranka japanskog proizvođača automobila.

Otpremljen u Južnu Ameriku u vizuelno prilično neupadljivom izdanju, auto je konačan borbeni izgled dobio tek na odredištu. Na autodromu Terme Rio Ondo ponosno ga je prikazao vlasnik ekipe Niklas Karlson, rekavši: „Ovo je veliki dan i važan vikend za Honda rejsing tim Švedska. Ogroman rad svih članova tima i naših partnera stoji iza ovog programa. Najzad smo stigli na start u Argentinu i to je dirljivo iskustvo.“

transportKarlsonova postava poslednji put se u celosezonskom WTCC programu trkala 2013. Takmičarski auto bio je „ševi kruz“, a vozač Mihel Nikjer. Ova kombinacija donela je tri pobede i ukupno šest podijuma, a onda je visokom Dancu presušio budžet i nije mogao da izveze kompletan šampionat.

„Sledi nam novi, jako zahtevan izazov. Novi auto, nov komplet pravila, nekoliko novih staza – i to je samo deo onoga s čime ćemo se suočiti u 2015. Međutim, zahvaljući našem odnosu s Hondom u Japanu i sa J.A.S. motorsportom, znamo da u „hondi sivik TC1“ imamo moćno oružje, a Rikarda Rajdela ne treba posebno predstavljati. Ići ćemo korak po korak i postarati se da u ranoj fazi sezone ojačamo ekipu. Nadamo se da ćemo kasnije ovog leta biti u poziciji da izazovemo etablirane timove“, objasnio je Karlson.

11057317_423909661097278_7905782138882041262_nBivšem osvajaču Britanskog i Skandinavskog turing prvenstva Rikarda Rajdela zaista ne treba posebna najava. Njegov program sa Hondom i Nika rejsingom najavljen je još u aprilu 2014, a zatim je usledilo dugo čekanje na njegovo ostvarenje. Poznati švedski trkač nestrpljiv je da konačno izađe na asfalt trkačkih staza.

„Čekao sam na ovaj vikend cele prošle godine i istinski sam uzbuđen zbog nove avanture s Hondom, iako sam svestan da u ovom trenutku nismo tamo gde želimo da budemo“, kazao je 47-godišnji trkač, koji se nikada pre nije našao u TC1 automobilu, a za upoznavanje sa „sivikom“ imao je samo jedan test dan. „Auto je stigao sa zakašnjenjem, to znači da nismo sproveli pun test program. Trebalo nam je još četiri ili pet dana da naučimo podešavanja, ali i taj jedan test koji smo imali bio je potpuno pozitivan.“

Rajdel je izvezao četiri pune WTCC sezone, ali poslednju kompletnu još 2009. godine. U 2012. i 2013. nastupio je samo na po jednoj rundi, za volanom „ševrolet kruza“.

_F2_3807 _F1_3516„TC1 auto je mnogo brži od onih koje sam ranije vozio u Svetskom šampionatu, ali ima sličan raspored masa i mislim da odgovara mom stilu vožnje“, smatra Šveđanin. „Honda se tokom zime mnogo trudila da smanji zaostatak za Sitroenom, ali moramo biti realni. Lično, bih bih zadovoljan ako u početnoj fazi prvenstva budemo mogli da vozimo u sredini kolone, u njenoj gornjoj polovini. Na stazi u Argentini nikada nisam vozio, a naši suparnici imaju godinu dana iskusta s novim pravilima, pa ćemo u početku morati mnogo toga da nadoknađujemo.“.

Svestan okolnosti pod kojima se vraća u WTCC i pauze koja je svemu prethodila, Rajdel je skroman u početnim ambicijama: „Cilj mi je da ove sezone osvojim najmanje dva podijuma. Iako nikada ne bih potcenio izazov koji nam predstoji, pritajeni sam optimista. Imamo vrlo efikasan i moćan tim – samo pogledajte šta smo ranije postigli – i ubeđen sam da u ovom projektu postoji stvaran potencijal.“

Na test sesiji tokom prvog dana argentinskog takmičarskog vikenda, Rikard Rajdel zabeležio je 16. vreme.