Tarkvini razočaran performansama na Spa

Posle dobrog vikenda u Rusiji, gde se pre samo dve nedelje Kastrol Honda tim borio za podijum sa Sitroenom, Gabrijele Tarkvini razočaran je činjenicom da ekipa na Spa Frankoršampu ponovo zaostaje i time što se kvalifikovao tek peti, 1,1 sekundu iza osvajača pol-pozicije za trku 1, Ivana Milera.

Gabrijele se probio u treću kvalifikacionu rundu, dok je Tijago Monteiro došao do šeste pozicije, koja će se zbog kazne zarađene u Moskvi pretvoriti u 11. startno mesto na trci 1.

Tarkvini u Q3 nije mogao da zapreti “sitroenima” Ivana Milera, Sebastijana Leba i Hosea Marije Lopesa, ali ga je nadmašio i Kamposov “kruz”, koji je vozio Igo Valente, ujedno i najbrži od šest privatnih “RML “ševroleta”.

“Sigurno ne mogu biti srećan što sam više od jedne sekunde sporiji od Sitroena, ali karakteristike ove staze ne odgovaraju performansama našeg automobila,” iskren je bio Hondin veteran.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

“Nedostaje nam malo brzine, a maksimalna brzina je na ovoj stazi veoma važna, posebno u prvom sektoru, a 80% mog zaostatka potiče iz prvog sektora. Auto je prilično konkurentan u srednjem delu, gde nismo mnogo daleko od Sitroena i gde smo brži od Ševroleta,” objasnio je Italijan.

“Kada pogledam unazad, performanse na poslednjoj trci činile su me mnogo zadovoljnijim – bio sam drugi na startu, veoma blizu Lopesa i ispred ostalih “sitroena”, ali moramo da radimo i popravimo se. Sada smo fokusirani na letnje testove, na kojima ćemo razvijati automobil i motor. Moraćemo tokom leta da provedemo puno vremena kako bismo unapredili naše performanse,” zaključio je Tarkvini.