TC3 promenila ime u TCR i dobila zeleno svetlo FIA za 2015.

FIA Svetski savet auto-sporta je na sastanku u Kataru odobrio novo globalno turing takmičenje predloženo za 2015. godinu, do sada poznato kao TC3 internacionalna serija.

Promoter serije, kompanija WSC Ltd. odlučio je da promeni najavljeni naziv u TCR internacionalna serija, a bivši WTCC menadžer Marčelo Loti potvrđen je na mestu direktora kompanije.

tcr2
Loti je objasnio zbog čega je odlučeno da takmičenje promeni ime.

“Ime TC3 je odabrano jer predstavlja tehnički koncept globalne turing kategorije, zasnovane na produkcijskim automobilima koji će biti pristupačni timovima i vozačima, a inspirisano je već postojećim GT3 konceptom. Odlučili smo da promenimo ime u TCR kako bismo stvorili snažan sopstveni identitet nove trkačke serije. Takođe, promenom imena ćemo izbeći sve potencijalne zabune vezane za druga turing takmičenja i serije koje mogu da sugerišu neku unapred određenu hijerarhiju”, rekao je Loti.

TCR internacionalna serija promenila je naziv i u pratećim sadržajima, kao što su vebsajt i nalozi na društvenim mrežama.

U inauguralnoj sezoni TCR će se voziti u 12 zemalja na tri kontinenta, a sezona počinje 29. marta u Maleziji, na stazi Sepang.