Testovi, testovi: Fulin i Matejovski na Slovakija ringu

Kako dolikuje ozbiljnoj i trofejnoj ekipi, Krenek motorsport uveliko se priprema za dolazeću sezonu Evropskog kupa turing automobila. Njegovi trkači Petr Fulin i Mihal Matejovski testirali su na Slovakija ringu nepunih mesec dana pre početka ETCC takmičenja, zakazanog za prvi vikend u maju. U češkom timu tvrde da je prošlonedeljna proba bila najvažnija stavka u pripremama za odbranu i osvajanje evropskih turing naslova.

„Za testiranja smo odabrali Slovakija ring, jer je to staza koja nam svojim profilom omogućuje da isprobamo ponašanje automobila s čitavog niza aspekata, bilo da je to motor ili stabilnost na kočenju. Staza ima kompletan profil, s pravcima, tehničkim sekcijama i krivinama različitih brzina“, objasnio je Fulin izbor test lokacije.

Fulin_testDvostruki osvajač ETC kupa isprobavao je svoje novo takmičarsko oružje, „seat leon kup rejser“, s kojim će se tokom 2015. trkati u monomarka klasi. Zahvaljujući dosad učinjenom, Fulin je optimističan: „Još nisam vozio nijednu trku, ali mislim da možemo biti zadovoljni. Test vožnje obećavaju mnogo, a značajno je da se svi uigramo i naviknemo na novu tehniku, zato što je ona potpuno nova ne samo meni, već i inženjerima i mehaničarima. Naš „leon“ ćemo dalje upoznavati, ali testiranja su ostavila dobar utisak i krećemo se pravim putem.“

Na stazi nedaleko od Bratislave testirao je i Mihal Matejovski, koji će treću godinu zaredom braniti boje Krenek motorsporta u TC2 klasi ETC kupa za volanom BMW-a 320si. Slovačka ETCC runda biće održana 20. i 21. juna, pa je cilj probnih vožnji bio isprobavanje različitih podešavanja koja bi mogla biti upotrebljena tokom junskog trkačkog vikenda. Na test danu temperatura je iznosila 8 stepeni i duvao je snažan vetar, stoga uslovi nisu bili optimalni za ispunjenje cilja koji je ekipa zacrtala.

matejovskyViše o tome kazao je sam Matejovski: „Staza je bila klizava, pa i ne mogu da budem naročito srećan. S druge strane, telemetrija pokazuje blaga poboljšanja u odnosu na prošlu godinu i to je dobro, pogotovu ako uzmemo u obzir da sam sve vreme vozio na starim pneumaticima. Nas put dalje vodi ka testu u Mađarskoj, na Hungaroringu, gde ćemo isprobati i nove kočne diskove i pločice. Taj test vozićemo 17. aprila, na stazi na kojoj se dve nedelje kasnije vozi i prva runda ovogodišnje ETCC sezone.“