Tikford prikazao boje svoja tri “mustanga”: Da li je ovo najopakija livreja u 2021?

Tikford rejsing predstavio je borbene livreje svoja tri “ford mustanga” s kojima će nastupiti u Australijskom šampionatu superautomobila 2021.

Automobil Kamerona Votersa tradicionalno nosi boje naslovnog sponzora kompanije Monster enerdži. Stoga njegov nedavno izrađeni “mustang” sa startnim brojem 6 krasi prepoznatljiva kombinacija mat crne i limeta zelene

Voters je u prošlogodišnjoj kampanji bio najuspešniji Tikfordov trkač. U padoku se neretko kaže da je 26-godišnjak tada konačno sazreo, jer je postigao najbolje rezultate karijere. Pobedio je na Bend motorsport parku i zabeležio još četiri druga i četiri treća mesta.

Na putu ka pol-poziciji za Bathurst 1000 izvezao je novi najbrži kvalifkacioni krug na Maunt panorami, stigao je drugi na cilj “Velike trke” i to mu je donelo i drugo mesto u generalnom plasmanu 2020.

Voters je u decembru obavio funkcionalnu probu svog novog “mustanga”, što mu je ulilo dodatno samopouzdanje uoči bitaka koje ga očekuju u nastupajućoj sezoni.

“Imam podršku Monster enerdžija već šestu sezonu, to je izvanredno, oni su mi ogromna potpora u karijeri, ali tu su i brojni drugi partneri koji su se priključili ekipi”, kazao je Voters.

“Moj auto izgleda najopakije od svih na startnoj rešetki, a krajem prošle godine bio je i jedan od najbržih. Definitivno ćemo se truditi da nastavimo tamo gde smo stali 2020. Isprobali smo novu šasiju neposredno pre Božića i išla je savršeno. Nadam se da je to nagoveštaj onoga što dolazi i da ćemo moći da održimo zamah s kojim smo završili prošlu sezonu.”

U pulu Tikford trkača ostao je i šampion serije iz 2010. Džejms Kortni.

Njegov glavni sponzor i dalje je kompanija Bust mobil, startno broj je i dalje 44, ali je kolor šema osvežena i sada je crna u njoj mnogo zastupljenija od srebrne.

Kortni i Tikford počeli su da sarađuju od treće runde prošlogodišnjeg prvenstva, pa će im kampanja u 2021. biti prva celosezonska koju izvode zajedno.

Iako je usred 2020. prešao iz “holdena” u “ford”, nije imao nijedan test dan i svoj novi auto morao je da upoznaje tokom trkačkih vikenda, Kortni je zabeležio 13 top 10 plasmana na putu ka 13. mestu na tabeli. Najbolji pojedinačni rezultat bilo mu je drugo mesto u Darvinu,

Ove godine, on se nada da će igrati još istaknutiju ulogu i da će se boriti za najviše pozicije: “Uprkos svem ludilu prošle godine, uživao sam u upoznavanju svih ljudi u Tikfordu, a prilika da podignem pehar u Darvinu bila je nešto posebno. Imao sam punu međusezonu da se propisno spremim i to mi uliva mnogo samopouzdanja za 2021.”

“Ne moram da brinem o upoznavanju automobila ili zbližavanju s ekipom, sad je pun fokus na postizanju rezultata i to je baš uzbudljivo. Radujem se sezoni, jedva čekam da izađem na stazu, nadam se da ću osvojiti još trofeja.”

Džek le Brok je treći Tikfordov pulen za 2021.

I njegov “ford” #5 zadržao je startni broj i sponzore, ali izgleda dosta življe zbog obilnije doze otvorenonarandžaste boje, sada prisutne i na krovu, pragovima i felnama.

Prošle godine, Le Brok je osvojio svoje prve podijume u Superautomobilima i na julskom Sidnej supersprintu izborio i svoju prvu pobedu u kategoriji.

Takva postignuća otvorila su apetit za još većim i češćim: “Prošla godina je očigledno svima bila luda, ali smo mi izveli mnogo pozitivnih koraka napred, dok je pobeda u Sidneju bila nestvarna.”

“Osećam da sam se poboljšao kao vozač i bilo mi je sve lagodnije kako je godina odmicala. Naravno, želim da to ove godine nastavim i izvedem sledeći korak. Mnogo sam radio, znam da su se i momci trudili spremajući automobil, radujemo se izazovu i nadam se da ćete te svetlonarandžaste točkove mog “mustanga” viđati na čelu kolone u 2021.”

Australijski šampionat superautomobila 2021. počinje rundom Maunt panorama 500 koja se održava od 26-28. februara. Deset dana ranije, na Vinton trkalištu biće održan predsezonski test.