Žan-Karl Verne postao drugi razvojni vozač “hjundai velostera N ETCR”

Francuski automobilista Žan-Karl Verene pridružio se Hjundai motorsportu kao test i razvojni vozač “velostera N ETCR”.

On će se pridružiti Augustu Farfusu, koji je već radio na ovom električnom trkačkom automobilu.

Iako je bilo očekivano i čak najavljeno da će Verne nastaviti saradnju sa Romeo Ferarisom, koji takođe razvija automobil na struju, Francuz se ipak priklonio fabričkom timu.

Hjundai je “veloster N ETCR” predstavio još u avgustu 2020, a posle toga su pristupili intenzivnom testiranju.

Verneovo bogato iskustvo u TCR automobilima i uspesi koje je nizao tokom turing karijere sigurno će doprineti razvoju “velostera” na električni pogon. Pored toga, on ima i ogromnu kilometražu pređenu u vozilima sa zadnjim pogonom, stečenu u danima dok je vozio jednosede, prototipe i sportske automobile.

“Verne nam savršeno odgovara. Ima dugogodišnje iskustvo, veoma je uspešan trkač, kako u TCR svetu, tako i globalno”, rekao je Andrea Adamo, šef Hjundai motorsporta.

“Od prvog testa, koji planiramo u narednim nedeljama, imaće priliku da pomogne našim inženjerima i isporučiocima ETCR delova. U svakom slučaju očekujem odlične rezultate od njega u svakom projektu i zadatku koji bude imao u klijentskom trkačkom odeljenju Hjundai motorsporta”.

“Ovo je prilika koja se ne propušta. Rad s velikim proizvođačem je uvek fantastičan, a Hjundai motorsport ima dugoročnu viziju i drago mi je da sam njen deo. Poznajem Farfusa, on je već mnogo uradio sa inženjerima na šasiji i na e-kitu. To ću iskoristiti, ali ću i sam odigrati ulogu u razvoju u narednim nedeljama i mesecima kako bi “veloster” bio podjednako uspešan kao i svi TCR trkački automobili do sada proizvedeni u Hjundaiju”, rekao je Verne.