Trening 1: Tarkvini prvi, Monteiro drugi

Fabrički vozači Honde, Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro zauzeli su pozicije 1 i 2 na prvom treningu u Makauu, a italijanski veteran bio je šest desetinki brži od svog portugalskog kolege.

Najbrži Tarkvinijev krug od 2:27,216 predstavlja poboljšanje od oko pola sekunde u odnosu na Mihelisov reprezentativni rezultat sa testa. U svakom slučaju, vozači Honde dobili su obe danas vožene sesije.

Treće mesto na treningu zauzeo je Hose Marija Lopes, a četvrto Norbert Mihelis, što znači da su se tri „sivika“ plasirala u okviru prve četiri pozicije. Pečitove kolege Leb i Miler sesiju su okončale na šestom, odnosno devetom mestu.

Najbrži vozač „ševrolet RML kruza“ ponovo je bio Pepe Oriola, čiji je zaostatak za Tarkvinijem iznosio 1,293 sekunde. Štaviše, Španac je jedini pilot „kruza“ sa krugom dovoljno dobrim za mesto u prvih 10. Rob Haf postigao je sedmo vreme i bio daleko najbolje rangirani vozač Lada sporta.

334_HUFFMeđu prvih deset našli su se četiri „honde“, četiri „sitroena“, po jedan „ševi“ i „lada“.

Đani Morbideli potvrdio je utisak da nema ono što mu je potrebno da bi bio brz u Makauu, pošto je i ovu vožnju završio na petnaestom mestu.

Franc Engstler, ukupno sedamnaesti, bio je najbrži vozač u TC2T klasi, njegov krug bio je 8,749 sekundi sporiji od Tarkvinijevog, ali zato gotovo 4 sekunde bolji od prvog rivala iz Jokohama trofej kategorije.

Na prvom treningu viđena su i prva ozbiljnija lupanja automobila. Sumnjiva čast da otvori to poglavlje trkačkog vikenda u Makauu pripala je trkaču Kampos rejsinga Igu Valenteu, koji je udario u ogradu već u osmom minutu sesije i izazvao njen kratkotrajni prekid.

Nastavak WTCC akcije sledi u petak, kada se voze drugi trening i kvalifikacije.

Macau-FP1