Trening 2: Lopes na vrhu, Valente prati

Na drugom WTCC treningu na Nirburgringu Hose Marija Lopes ponovo je preuzeo komandu i postavio je najbrže vreme sesije: 8:39,441. To je najbolji krug ovog vikenda viđen na legendarnoj nemačkoj pisti, barem kad su TC1 automobili u pitanju, 1,7 sekundi brži od onog koji je Pečito izvezao na jučerašnjem testu.

Valente definitivno drži obećanje da će biti prvi izazivač Sitroena. Ponovo je, kao na sesiji u četvrtak, „pokvario“ kolonu „C-elizea“, ali sada još boljim rezultatom. Francuski vozač Kampos rejsinga ovoga puta je zabeležio drugo vreme, zaostajući za Lopesom svega 0,895 sekundi.

485698
Iza Valentea su se poređali ostali „C-elizei“ Sitroen rejsinga, u formaciji Leb – Miler – Ma, dok je na šestom mestu završio Gabrijele Tarkvini, kao najbrži vozač „honde sivik“.

Haf je ovog puta bio uspešniji u Ladinom dvojcu i završio je sedmi, dok mu je osmoplasirani kolega Van Lagen disao za vrat: između dvojice trkača u „vestama“ samo je 267 hiljaditinki razlike.

559343
Premda su uslovi na stazi bili znatno bolji nego jutros i svi su vozili na slikovima, bez incidenata nije prošlo. Probleme su imali Zabine Šmic, koja je oštetila prednji levi kraj svog „ševroleta“, kao i Tom Koronel, zbog oštećenja poda automobila.

Relativno mala rastojanja među takmičarima, koja se na suvoj pisti u najvećem broju slučajeva mere desetinkama, bude nadu da će popodnevne kvalifikacije ipak biti uzbudljive. Borba za startne pozicije za nemačku WTCC rundu počinje u 18.20 h.

FP2-lt