Novi element strategije: Superautomobilima u Sidneju na raspolaganju dva tipa slik pneumatika

Australijski šampionat superautomobila uvodi i stratešku varijablu na trećem takmičarskom vikendu serije: tokom druge uzastopne posete Sidnej motorsport parku (18/19. jul) timovima će na raspolaganju prvi put biti i meke i tvrde slik gume.

Ova inovacija treba da unese dozu nepredvidljivosti u format vikenda, a njega će ponovo činiti tri trke od po 32 kruga. Subotnji sprint vozi se pod veštačkim osvetljenjem, nedeljne vožnje su dnevne.

Pravilo o upotrebi dve različite mešavine pneumatika trebalo je da bude primenjeno na Vinton supersprintu. Međutim, ta je runda zbog pandemije odložena, pa će meke i tvrde gume biti u akciji u Sidneju, koji je ionako zamena za Vinton.

Vozači Superautomobila počinju vikend sa tri kompleta tvrdih i četiri kompleta mekih Danlop pneumatika za suvu pistu. Posle izvezenih treninga, dva kompleta mekih guma moraju da budu vraćena.

Za ostatak programa, počev od subotnjih kvalifikacija – u kojima pol-poziciju osvaja najbrži u Top-15 baražu – vozačima una raspolaganju ostaju pet setova pneumatika bez profila.

U samom broju od pet kompleta za tu fazu vikenda nema izmene, ali postoji razlika u njihovim karakteristikama. Na prethodnom Sidnej supersprintu njih su činile samo meke slik gume, dok će ovog puta tri seta činiti tvrdi, a dva meki pneumatici. Tih 20 guma u zbiru treba da posluže za tri kvalifikacione sesije, Top-15 superpol i tri trke.

Već su prošlog vikenda pneumatici odigrali značajnu stratešku ulogu u Sidneju, jer su vozači i timovi morali da se opredele za koju će kvalifikacionu sesiju ili trku čuvati one u boljem stanju. Takođe, uz ograničen broj mehaničara na pitlejnu, zamena sva četiri točka iziskuje više vremena, ali definitivno donosi trkačku prednost u drugoj fazi sprinta.

Ovog puta, takmičari Superautomobila moraće da razbijaju glave i oko mešavina jer je mekša guma mnogo brža, ali i daleko manje izdržljiva.

Birajući između dve konfiguracije Sidnej motorsport parka organizator je rešio da se kao i krajem juna vozi na istoj, dužoj verziji piste od 3,9 kilometara.

Budući da je subotnja trka noćna, prilagođeno je i pravilo o “policijskom času” na stazi. Planirano je da se prvi sprint završi oko 7:30 uveče, pa timovi posle toga imaju dva sada da završe sve poslove i napuste autodrom. U nedelju će na pistu biti pušteni u 6:40 ujutru, što im ostavlja tri i po sata za rad do kvalifikacija.

S obzirom na različite restriktivne protivpandemijske mere koje primenjuju pojedine države Australijskog komonvelta, planirano je i razdvajanje i razmeštanje timova po državama iz kojih dolaze. Tako će tačno određeni deo pitlejna i garaže zauzeti tri ekipe iz Kvinslenda (među kojima DJR tim Penske i Red bul Holden rejsing), zatim dve iz Novog Južnog Velsa, te one iz Viktorije.

Organizator planira da trkački vikend obogati i dvema ili trima pratećim serijama, o čemu još nije doneta konačna odluka.

Na Sidnej motorsport park biće pušten i ograničen broj gledalaca i to će biti prve trke pred publikom od izbijanja kovid-19 pandemije.