Ulrike merka titulu, Fulinu smetala gužva

Posle potpune dominacije na Spa Frankoršampu i najbržeg kruga u svakoj sesiji, Nikolaj Karamišev osvojio je i pol-poziciju u TC2T klasi Evropskog kupa turing automobila. Ovaj rezultat doneo mu je još tri poena i Rus uoči trka pretposlednje ovogodišnje ETCC runde ima 16 poena više od Homole i Skuza, što je prednost koja se teško ispušta.

“Staza mi se veoma dopada. Proveo sam mnoge sate vežbajući je kod kuće na simulatoru. Nisam imao nijedan zaista čist krug u kvalifikacijama, ali da sam ga imao, išao bih bar još sekund brže,” rekao je Karamišev posle osvajanja druge pol pozicije u sezoni.

“Bio sam prilično samouveren pre kvalifikacija, ali kada sam stavio novi set guma, upao sam u gužvu u svom brzom krugu. I na drugom setu se dogodilo isto, pa i nisam previše nezadovoljan svojim vremenom. Naš cilj je da uživamo u vikendu u Belgiji i siguran sam da će tako i biti. Samo se nadam da će svi vozači biti dovoljno pametni na ukosnici posle letećeg starta i da neće biti incidenata,” upozorio je Petr Fulin, najbrži na kvalifikacijama u TC2 klasi.

“Posle mog prvog brzog kruga, vratio sam se u boks jer sam bio zadovoljan svojim performansama. Bio sam veoma brz u svakom sektoru, pa nisam pokušavao da izvezem još jedan brzi krug. Nadam se da ću u nedelju imati dve dobre trke, kako bih zaboravio sve što se dogodilo na stazi Pol Rikar u Francuskoj,” kazao je Dmitrij Bragin, osvajač pol-pozicije u monomarki.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

“Radili smo juče ceo dan na set-apu, a danas smo mogli da potvrdimo da je to bio veliki korak napred. U kvalifikacijama smo ponovo pokazali taj svoj napredak, postavivši najbolje vreme u klasi S1600. Volela bih da sutra osvojim titulu, ali moramo da sačekamo i da vidimo. Svašta se još može desiti”, uzdržana je bila Ulrike Kraft, najbrža u klasi S1600.