Unikorse “đulijeta” identična onoj u TCR osvojila dva treća mesta u CEZ

Foto: Speedlight Photo Agency

Prva “đulijeta” pojavila se i na CEZ sceni: mađarski tim Unikorse, specijalizovan za trkanje s “alfama” i bezrezervno veran italijanskom brendu, izveo je svoj takmičarski debi u sezoni 2017. učešćem na inauguralnoj rundi Centralnoevropskog šampionata na Hungaroringu.

Potpuno nova “alfa”, delo tjunera Romeo Feraris, takmičila se u grupi preko 2 litra, u klasi D6-5, zajedno sa “audijem” Rudija Pešovića i tri “seata” Zenge motorsporta. Za volanom je bio Mađar Rihard Kiraj, koji je oba sprinta završio kao treći u klasi.

O važnom događaju za Unikorse i o utiscima sa prvog trkačkog vikenda sa “đulijetom” razgovarali smo sa koordinatorom ekipe Zoltanom Kertešijem.

“Zima je bila dugačka i hladna i nije nam bila naklonjena, jer uopšte nismo mogli da testiramo auto”, počinje naš sagovornik. “Ipak, iako nismo prešli nijedan metar, sredinom marta su nas pozvali iz Romeo Ferarisa da bi nam ugradili sve novorazvijene delove koje su usavršili tokom zime.”
“Reč je o komponentama vešanja i motora, izvedenim na osnovu iskustava u TCR Bliski Istok, u kojem se Romeo Feraris vrlo uspešno takmičio.”

Foto: Speedlight Photo Agency

Tako dovedena na najnoviju specifikaciju, Unikorse “đulijeta” je apsolutno identična automobilima s kojima su Dušan Borković i Davit Kadžaja osvojili polovinu dosad izvezenih trka TCR Internacionalne serije 2017. Mađari su i na osnovu toga znali da u rukama imaju konkurentan auto, a isprobali su ga tek uoči CEZ takmičarskog vikenda.

“Uspeli smo da testiramo “đulijetu” samo tokom dva dana uoči trkačkog vikenda FIA CEZ i prvenstva Mađarske na Hungaroringu, najveći deo posla obavio je vozač s kojim smo ranije pobeđivali u Evropskom kupu turing automobila. Naš CEZ vozač Rihard Kiraj jedva da je isprobao auto pre kvalifikacija”, dodaje Kerteši.

Zanimalo nas je da doznamo nešto više o pilotu s kojim je Unikorse ušao u CEZ kampanju

“Kiraj ima 40 godina, ali je skoro debitant. Trkao se samo prošle sezone u “alfi 156” u mađarskom šampionatu na krugu, u kojem je završio treći. Mi smo “servisirali” te njegove nastupe, a ove godine smo s njim ugovorili startove na četiri CEZ runde.”

Subotnji i nedeljni sprintovi na Hungaroringu bodovani su i za mađarsko nacionalno prvenstvo, u kojem je “alfa” zabeležila dva druga mesta u klasi F-3500. Za početak – sasvim dobro, smatra tim koordinator: “Zadovoljni smo rezultatima vikenda na Hungaroringu. Rihard je definitivno pokazao napredak tokom vikenda, a na osnovu vremena krugova koja je izvezao test vozač, uverili smo se u to da auto ima potencijal.”

Tim Unikorse imao je toliko poverenje u Ferarisovu kreaciju da je kupovina “đulijete” dogovorena još u leto prošle godine, kada je auto bio daleko od današnjih performansi. Kakvi su utisci sada, kada je “alfa” usavršena, kada je konačno spustila točkove na asfalt i prešla prve takmičarske kilometre?

Foto: Speedlight Photo Agency

“Đulijeta isporučuje ono što smo od nje i očekivali. Auto nam je apsolutno nov, mi imamo puno iskustva s dvolitarskim atmosferskim motorima, ali nimalo s turboprehranjivanim. Moramo da razumemo i podešavanje vešanja, do onog nivoa kako smo poznavali našu bivšu WTCC “alfu 156″, o kojoj smo posedovali sve informacije”, objašnjava Kerteši i dodaje: “Prvenstveno se fokusiramo na setap vešanja. Motor je zapečaćen, pa tu i ne možemo da uradimo mnogo više od toga da pratimo podatke telemetrije i da naučimo kako da ga držimo u optimalnom temperaturnom intervalu.”

“Razmenjujemo sve informacije sa Romeo Ferarisom, ali razume se da želimo da isprobamo i neke naše ideje o setapu.”

Velike su šanse da se Unikorse ove sezone neće ograničiti samo na centralnoevropsku scenu.

“Planiramo da izvezemo 4 ili 5 rundi CEZ šampionata, ali smo blizu dogovora i za nastupe u TCR Italija. Tamo bismo imali italijanskog vozača i tu odluku moramo da donesemo jako brzo, jer prvenstvo Italije kreće početkom maja na Adriji.”

Sa konkurentnim automobilom u garaži, izvedenom po tehničkim propisima najbrže rastuće turing kategorije na svetu, mađarska ekipa će se adekvatno “naoružana” zaputiti pravcem koji je odavno zacrtala.

“Naši dugoročni planovi za budućnost ostaju kakvi su bili i ranije – da učestvujemo u nekoj međunarodnoj turing seriji, a u ovom momentu sve ukazuje na to da će to biti TCR”, završava Zoltan Kerteši.

1 Comment

  1. Loti je rasturio sa konceptom. Diže iz mrtvih prežaljene brendove. Njemu treba dati F1, a da TCR vodi iz hobija. Nema tu više šta da radi, sada je talas koji se ne može zaustaviti, cunami.

Comments are closed.