Valente bi da se umeša među sitroene

Igo Valente bio je prvi pratilac trkača Sitroen rejsinga na testu kojim je otvoren nemački WTCC takmičarski vikend na Nirburgringu. Vozač Kamposovog „ševi RML kruza“ nada se da bi na „Zelenom paklu“ mogao da ponovi kvalifikacione performanse koje su ga na Hungaroringu postavile u prvi startni red, do Milera, a ispred Lopesa. Drugo mesto na legendarnom Nordšlajfeu biće Valenteova meta u petak po podne.

„Mislim da će biti teško savladati Lopesa, ali izgleda mi da je drugo mesto u kvalifikacijama dositžno i to je moj cilj ovog vikenda“, ispričao je Valente TouringCarTimesu. „U takvoj sam poziciji da bih radije izvezao dobru prvu trku, pokazao da mogu da budem najbrži vozač „ševroleta“ i borio se sa „sitroenima“, nego da ciljam dobru startnu poziciju za trku 2.“

Inverzni startni raspored u trci 2 ponovo daje lepe izglede za pobedu, jer su sve šanse da će se kolona na Nordšlajfeu razvući, te da pravih preticanja i bliskih borbi neće biti, a ni staza ne deluje kao da ih dopušta. Ipak, francuski pilot pokušaće da odigra na kartu stvarnih performansi i da izbegne kockanje sa eventualnim nišanjenjem kvalifikacione pozicije 10 i idealnim startnim mestom za drugu trku subotnjeg programa.

162183„Što se tiče postignuća i lične satisfakcije, mislim da je važnije izaći na podijum u trci 2 nego pobediti u trci 2, ali ja ionako tek treba da osvojim trku, pa neću znati kako je dok se to ne dogodi“, naglas razmišlja Valente.

„Ali, ranije smo viđali da čak iako uopšte nemate brzinu u kvalifikacijama, možete da startujete iz prvog reda i pobedite u trci 2, to skoro da je bio moj slučaj prošle godine u Moskvi. U kvalifikacijama uopšte nisam imao tempo, završio sam deseti. Namučio sam se na stazi, auto mi je bio totalno polupan u trci 1, ali sam ipak startovao i izgradio prednost od osam sekundi pre nego što su me kaznili.“

Francuz je na ruskoj WTCC rundi morao da izvede kazneni prolazak kroz boks jer je njegov tim napravio grešku u startnoj proceduri.