Valente nišani fabrički angažman u 2016. godini

Trkač Kampos rejsinga Igo Valente nada se da će i 2015. godine ostati u Svetskom šampionatu turing automobila sa španskim timom i očekuje još bolje rezultate posle tri osvojena podujuma u minuloj sezoni, uključujući i onaj u Makauu.

Vozač “ševrolet RML kruza” vodio je u trci 2 na Autodromu Moskva, ali je kažnjen prolaskom kroz boks jer njegov auto posle sudara s Borkovićem u trci 1 nije na vreme bio spreman za start. Uzevši u obzir kako lako je Ma posle toga pobedio, može da se veruje da je Valenteu izmakao trijumf u Rusiji. Kazni je bilo još – u Belgiji je Francuz takođe morao  kroz boks jer je prekoračio granice staze na krivini 1. Pol poziciju na inverznom startu u Budimpešti Valente nije iskoristio…

bigm_090_VALENTE
Igo je krenuo sa pol-pozicije i u trci 2 u Makauu, ali ga je odmah pretekao Tijago Monteiro, koji je startovao munjevito, što je i tipičan kvalitet “honde sivik”. Kasnije je usled greške na Lisabon krivini izgubio mesta i od Roba Hafa, Ivana Milera i Norberta Mihelisa. Ipak, Valente je na restartu obišao Mihelisa, a pošto je Monteira izdao servoupravljač, 22-godišnji Francuz domogao se poslednjeg stepenika podijuma.

bigm_434_BENNANI_VALENTE
“Bila je to naporna trka, imao sam stvarno težak start”,
komentarisao je Valente. “Mislim da smo imali tri ili četiri prilike da osvojimo trku ove sezone, ali smo uspeli da stignemo samo do podijuma. To je pomalo razočaravajuće, ali nam je prvi deo sezone bio zaista dobar”.

Valente dogodine želi da ostane sa Kamposom i za volanom “ševroleta”.

“Mislim da bi nekoliko proizvođača moglo da uđe u WTCC 2016. godine, pa se nadam da tada mogu da dobijem šansu kao fabrički vozač. Znamo da će sledeće sezone biti pet Sitroena, teško će biti pobediti ih, ali isto tako znamo da RML planira unapređenja na automobilima, pa ćemo moći da se borimo za dobre pozicije. Nadam se da ćemo biti brži od Honde i da ćemo tako pokazati svoj potencijal”, objasnio je Valente optimistično.

bigm_523_LOEB_LOPEZ_VALENTE_ENGSTLER bigm_620_MONTEIRO_MORBIDELLI_VALENTE_ENGSTLER bigm_172_PODIUM_RACE_2
“Moram da imam na umu i to da su mi tek 22 godine i da se nadam da ću zato biti zanimljiviji fabričkim timovima nego neki drugi vozači. Na primer, Tarkvini će imati 54 godine kada proizvođači dođu 2016. Zato želim da ostanem ovde i nadam se najboljem”,
završio je Valente.