Valente i Oriola složni: Balans performansi mora da se revidira

Vozači Lukoil Kraft-Bambua su na rundi TCR Internacionalne serije u Monci upisali jedan podijum i još dva plasmana u bodovima.

Poboljšanje u tempu crveno-belih “seata” viđeno je u kvalifikacijama: sva tri vozača ušla su u najbržih deset, Pepe Oriola je imao šesto, Džejms Neš deveto, a Igo Valente deseto vreme, zahvaljujući čemu je Kraft-Bambu okupirao prvi red na inverznom startnom rasporedu.

Oriola se popeo na treći stepenik pobedničkog postolja na kraju prvog sprinta, i to posle starta sa šestog mesta. Špancu je to drugi podijum u sezoni. Defanzivnim pristupom u nedelju, ranjiv na dugačkim pravcima Monce, on je u svoj bilans upisao još 4 poena za poziciju 8.

Pepe je imao najviše razloga da s Hrama brzine ponese relativno povoljne utiske: “Prilično dobar vikend i zaista sam zadovoljan tempom u trci 1. Nažalost, ne znam šta se dogodilo s motorom u trci 2, ali sam jednostavno neprekidno gubio pozicije na pravcu. Zato moramo da pregledamo i automobil i podatke, jer je zbilja neobično da tempo nestane posle dva kruga. Takođe osećam da za sledeću rundu mora da se reši pitanje balansa performansi.”

Neš je u subotu završio dvanaesti i ostao bez poena. U nedeljni sprint krenuo je iz prvog reda i borio se da ostane pri vrhu, ali nije imao brzinu koja bi ga održala u zoni podijuma i na cilj je došao četvrti.

“I u drugoj trci sam dobro startovao, ali ništa nisam mogao da učinim da bih zaustavio Kominija i “audi”, ocenio je trkač iz Milton Kinsa. “Pogodnost je bila u tome što sam koristio njegovu zavetrinu i to je neko vreme funkcionisalo, dok me nije prošao Kolčago u “hondi”. Njihova borba mi je omogućila da im se približim, ali je i druge automobile približila meni, tako da je bilo neizbežno da me prođe Ferviš u drugom “audiju” i da osvoji poslednje mesto na podijumu. Ni ja ni tim ne želimo da budemo na četvrtom mestu, ali kad se sve uzme u obzir, mislim da ono mora da se posmatra kao dobar rezultat.”

Primivši udarce Van Lagena i Borkovića u prvom sprintu, Neš taj nastup nije želeo da komentariše: “Što se manje kaže o divljoj trci 1, to bolje.”

Valente je u trci 1 osvojio šesto mesto, dok je drugu vožnju, koju je započeo s pol-pozicije, završio posle incidenta s Verneom na prvoj šikani. Od svih pilota ekipe, Francuz je izrekao najnepovoljniju ocenu runde u Monci: “Za nas je ovo bio još jedan vikend razočaranja. Prva trka je prošla u redu, uspeo sam da napredujem četiri pozicije. Sve je donekle ličilo na derbi uništenja, previše vozača je seklo šikane i udaralo se svuda po stazi. U drugoj trci sam zabrljao na startu i nema drugog krivca osim mene. Šteta je što sam morao da odustanem, jer smo mogli da osvojimo lepe poene. Moramo da izvučemo bolji tempo iz automobila i nadam se da će balans performansi biti revidiran.”

Direktor tima Ričard Kolmen precizno je istakao u čemu su konkurentski automobili bolji i objasnio je zašto kalendarski niz staza Spa-Monca-Salcburgring ne pogoduje Kraft-Bambuu: “Mislim da smo ovog vikenda učinili najbolje što smo mogli s paketom koji imamo. Mučimo se na brzim stazama – “audi”, na primer, ima manji otpor vazduha, a “honda” više snage i zato je trkački vikend bio težak. Lepo je što smo osvojili bodove, ali mislim da balans performansi mora da bude specifičan za pojedine staze, a pošto smo upravo bili na drugoj od tri brze piste, on nas u ovom trenutku zaista pogađa. Nadam se da možemo da pronađemo neko rešenje za Salcburgring.”

Posle italijanske runde serije, Oriola je peti u generalnom sa 66 bodova. Neš je deveti sa 50, dok je Valente deseti sa 46 poena.