Verne: Nije mi bilo lako da se odbranim od Milera, “lynk&co03” je mnogo brži od svih ostalih

Vozeći Ferarisovu “đulijetu veloče” Žan-Karl Verne ne samo što je uspeo da se odbrani od Ivana Milera u superiornom “lynk&co03” u trci 2 na Nirburgringu Nordšlajfe, već je i pobedio u WTCR Trofeju.

Verneu je to prvi trijumf u kategoriji namenjenoj učesnicima šampionata koji ne uživaju podršku proizvođača.

Džej-Kej je u drugom nemačkom sprintu startovao osmi, a na cilj je stigao šesti, što mu je drugi najbolji rezultat u godini.

Osim što je pokazao da sa “đulijetom” može da se bori za mesta koja ovom automobilu po performansama ne bi pripala, Verne može da se podiči i već pomenutom uspešnom defanzivom protiv Milera, i to u trci u kojoj su dva “lynk&co03” automobila vrlo lako dobijala duele s “hondama”.

“Veoma sam zadovoljan rezultatom trke. Definitivno smo mnogo poboljšali automobil u odnosu na petak”, izjavio je Francuz.

“Svakako nam predstoji još mnogo posla, ali sada smo srećni.”

“Celu trku sam se branio od Ivana Milera i to nije bilo lako jer su oni (“lynk&co03″) očigledno mnogo, mnogo brži od svih ostalih.”

“Ovo su lepi bodovi za šampionat i jedva čekam Slovakija ring. Hvala Romeo Ferarisu, mi svakog dana izvodimo po korak napred, a to je toliko važno!”

Verneov optimizam uoči Slovačke nije slučajan – “đulijeta” je na pisti nedaleko od Bratislave prošle godine upisala pobedu, za šta je bio zaslužan Ma Ćinghua.

Verne je u 2020. osvojio 37 poena i osmi je u generalnom poretku Svetskog kupa turing automobila. Pobeda u WTCR Trofej kategoriji dovela ga je drugo mesto u ovoj klasifikaciji. Verne ima 29 poena, 10 manje od lidera Toma Koronela.

Sledeća runda serije vozi se 10/11. oktobra na Slovakija ringu, a u Ferarisu smatraju da će staza (ponovo) odgovarati njegovim automobilima.

U akciju će se tog trkačkog vikenda vratiti i Luka Filipi, ponovo u statusu vajldkard takmičara.

Šefica operative tjunera iz Opere, Mikela Čeruti, prokomentarisala je rezultate sa Nirburgringa: “Veliko nam je zadovoljstvo što smo sa Žan-Karlom zabeležili prvu pobedu u WTCR Trofeju.”

“Na tako izazovnoj i opasnoj stazi, naša “đulijeta” se pokazala kao konkurentna u svim uslovima na stazi i pri svakom prianjanju. Mi to vidimo kao revanš na stazi na kojoj smo ranije doživeli mnogo malera.”

“Sada na ostatak sezone vrhnuske globalne turing serije gledamo s obnovljenim opttimizmom, sledeća stanica nam je Slovačka, gde ćemo ponovo imati dva automobila na stazi, s Lukom Filipijem kao našim vajldkard vozačem.”