Vesnić dominirao i u drugoj trci u Mađarskoj

Poslednji dan trkačkog vikenda u Mađarskoj bio je i najnaporniji članovima EKO rejsing tima Vesnić. Rano ujutru vožene su kvalifikacije, a nekoliko sati kasnije i trka 2. Milovan Vesnić ni ovoga puta nije dao ni najmanje šanse konkurentima, osvojivši u dva dana sve što se moglo osvojiti, dve pol-pozicije i dve pobede u Šampionatu Centralne Evrope, češkom ESET kupu, kao i prvenstvima Slovačke i Slovenije.

Gorak ukus ostavlja jedino današnje odustajanje drugog člana tima, Rudija Pešovića, koga je BMW tehnika izdala u poslednjem krugu.

2015-04-26 12-23-14 (3) Preko sekund i po prednosti u odnosu na drugoplasiranog Kastratovića na treningu nagoveštavalo je laganu trku as iz Gorjana. Posle letećeg starta, Vesnić je odmah napravio veliku razliku i povećavao je iz kruga u krug, sve do incidenta i izlaska sigurnosnog vozila na stazu, koje je vozače predvodilo sve do dva kruga pred kraj. Vesniću to nije napravilo problem i ponovo je ubedljivo trijumfovao, dok se Pešović u poslednjem krugu zaustavio kraj piste trke zbog kvara na elektronici.

„Izuzetan uspeh za EKO rejsing tim! Uspeo sam da zabeležim dve pobede u dva dana. Malo mi je krivo zbog peha koji je danas zadesio Rudija, ali ovo su trke i tehnički sport u kome na dosta činilaca ne možemo uticati. Posebno mi je drago što su u Mađarskoj dominirali vozači iz Srbije. Žao mi je što su izostali brzi takmičari Lotus tima iz Češke, koji su najavili povratak već na drugoj trci u Austriji, kada će definitivno biti mnogo teže doći do bodova“, izjavio je Vesnić po proglašenju pobednika i novog intoniranja srpske himne na Hungaroringu.

2015-04-26 12-59-17 2015-04-26 13-05-55 „Ponovo sam startovao treći, zatim je u duelu sa Palmijem došlo do ozbiljnog kontakta, pri kom sam izguran sa staze i pao na poziciju četiri. Tu sam malo izgubio tempo, a onda su počeli problemi sa automobilom. Prvo sam ‘izgubio’ volan, zatim je prestala da radi instrument tabla, da bi se auto na kraju ugasio. Da li je u pitanju alternator ili kaiš, videćemo kad pregledamo automobil. U svakom slučaju izuzetno sam zadovoljan početkom sezone i prvim podijumom“, poručio je Pešović posle mađarske trke 2.

Dobra atmosfera u EKO rejsing timu Vesnić i oko njega, kao i uliveno samopouzdanje, nagoveštavaju uspešnu sezonu koju momci iz ekipe nastavljaju kao glavni pretendenti za titulu šampiona Centralne Evrope.