Vesnić ljut na Turčina!

Iako to pozicija i ostvareno vreme ne govore, Milovan Mikica Vesnić ipak može biti delimično zadovoljan danas voženim kvalifikacijama. Deveto vreme u klasi i šesnaesto ukupno, Vesnić je napravio uz tri prestizanja u svom jedinom brzom krugu. Drugi pokušaj onemogućio je Turčin Ajtač Biter svojom nesportskom vožnjom, a vremena za treći napad jednostavno nije bilo.

„Ogorčen sam ponašanjem iskusnog turskog takmičara, koji me je zatvorio na najbržoj krivini na stazi, što mi je onemogućilo da dodatno popravim vreme. Uveren sam da sam imao tempo za prvih pet, ali sada o tome samo možemo da polemišemo. Pozitivno je da je auto iz kruga u krug sve bolji,“ izjavio je Vesnić vidljivo ljut i razočaran.

2014-05-10 15-24-26 - IMG_2083 copy

Tim je jutrošnji trening iskoristio da za kvalifikacije pripremi novi set kočnica, a u narednim satima do kvalifikacija pokušao je da dodatno poboljša set-ap automobila. Taj napor savetima i analizom pomogli su tehničari iz Homola motorsporta i inženjer koji priprema auto osvajaču ETC kupa 2013, Čehu Petru Fulinu. Konsultanti su ustanovili ono što je srpski tim i sam zaključio – BMW-u nedostaje nekoliko veoma bitnih unapređenja, uglavnom na trapovima i oslanjanju. Novi amortizeri i stabilizator puno koštaju, a hoće ASK Sport Auto Vesnić pronaći sredstva za takav poduhvat, veliko je pitanje. Svakako, iz tehnike koju sada ima, i uz sugestije iskusnih konkurenata i kolega ekipa će probati da izvuče maksimum.

Vesnić na Slovakjia ring izlazi ponovo sutra u 9 ujutru, kada počinje vorm-ap, dok ga borbe za bodove očekuju i 9:55 i 10:55 sati. Srpski automobillista nada se suvoj pisti, ali prognoza ne obećava takav ambijent…