Vesnić: Od sponzora smo dobili samo 10 odsto sredstava, zato ne idemo u Belgiju

Posle objavljivanja spiska učesnika četvrte runde ETCC u Belgiji, na kome nije bilo ime našeg automobiliste Milovana Mikice Vesnića, potražili smo objašnjenje od samog asa iz Užica.

“Nažalost, nismo uspeli da zatvorimo budžet i odemo na Spa Frankoršamp,” potvrdio nam je Vesnić. “Sve norme koje smo sebi zadali su prevaziđene. Previše novca smo potrošili na pripremu automobila, koji ni posle svih ulaganja nije dostigao nivo koji je potreban. Odlučili smo da je besmisleno da dalje ulažemo u njega, a od sponzora smo dobili samo 10 odsto obećanih sredstava. Realno je bilo da se ne ide ni u Austriju, ali smo nekoliko dana pred put odlučili da ipak odemo, i u taj poduhvat smo uložili sopstveni novac. Dalje od toga nismo mogli.”

AUTO - WTCC AUSTRIA 2014 2014-05-11 10-42-42 - IMG_2216_resultOdgovarajući na pitanje da li to znači i kraj učešća u ovogodišnjem Evropskom kupu, Mikica nije bio izričit.

“Ja ne isključujem odlazak na Siciliju, na poslednju rundu Kupa, ako uspemo da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Bilo bi lepo završiti započeto. Ali, to sada ne zavisi od nas.”

Iako se nadamo da odustajanje od puta u Belgiju nije kraj ove sezone za Vesnića, zanimalo nas je postoji li i neki plan za narednu godinu.

“Ako i ostanem u ETCC-u iduće sezone, to najverovatnije neću učiniti sa BMW-om 320si, jer je to automobil u koji mora puno da se ulaže, a niko ne garantuje da će sve raditi kako treba. U svakom slučaju, nećemo žuriti sa odlukom,” objasnio nam je Mikica Vesnić.