Vesnić osvojio drugo mesto na Tesla reliju

Na konačnom merenju u Beogradu, nakon preko pet stotina prevezenih kilometra i trinaest ispita tačnosti i konstantnosti, sudije iz Međunarodne automobiliske federacije u hotelu Metropol proglasile su najbolje na 3. Tesla reliju, takmičenju vozila na alternativni pogon.

Do drugog mesta u najbrojnijoj klasi 8, koju sačinjavaju automobili koji uglavnom koriste benzin i TNG, stigao je i srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić. Simbioza između kompanija Hidrogen solušns eko, koja je vozilo “fiat idea” opremila srpskim proizvodom – vodonik generatorom, kompanije Dunlop čiji pneumatici dokazano smanjuju potrošnju goriva i vrhunskog poznavaoca automobila, kakav je Vesnić, donela je odličan rezultat.

2014-07-12 13-45-23 - IMG_3395

„Pre svega želim da izrazim veliko zadovoljstvo što sam bio deo 3. Tesla relija i iskoristim prliku da čestitam organizatorima i pozovem sve koji imaju automobile na alternativni pogon da učestvuju sledeće godine. Tokom tri dana vozili smo se prelepim predelima Srbije i družili sa sjajnim momcima i devojkama iz Italije, Slovenije, Bugarske, Republike Srpske, Poljske, Kanade… Za mene je ovo potpuno novo iskustvo takmičenja i neki novi svet automobilskog sporta. Neopremljeni instrumentima za precizno merenje, moj suvozač i ja smo na „osećaj“ uspeli da se nosimo sa ekipama koji ovoj vrsti relija pristupaju izuzetno profesionalno. Naravno, pre svega, odlično smo se zabavili,“ poručio je Vesnić po dodeli priznanja u beogradskom hotelu Metropol.

„Dokazali smo i da jedan sasvim običan automobil, koji viđate svakodnevno u gradu, opremljen vodonik generatorom i „obuven“ u “danlop strit rispons” pneumatike u konačnom “zbiru” težina, kilometara, litara i utrošene energije ostvaruje odličan rezultat. Od deset takmičara u klasi ispred nas se plasirala samo bugarska posada čiji je automobil pokretao biodizel. Možda je moglo i bolje da nije bilo „performansa“ koji smo izveli na samom kraju relija,“ kroz osmeh je dodao Vesnić.

2014-07-12 21-35-11 - IMG_3627

Na opšte oduševljenje prisutnih posada, na poslednjem specijalnom ispitu koji je podrazumevao konstantnu vožnju tokom tri kruga na kartodromu Ada Huja, Vesnić je sebi dao „oduška“ i demonstrirao šta je zapravo posao profesionalnog automobiliste. Tesla reli se tako ipak završio uz oblake prašine, škripu guma i bučno navijanje kraj staze.