Vesnić testirao na Slovakija ringu

Prošavši kroz velike probleme sa podešavanjem automobila na prvoj rundi Evropskog kupa turing automobila u Francuskoj, ASK Sport auto Vesnić na čelu sa Milunom i Milovanom Vesnićem odlučio je da pauzu između trka i prvomajske praznike ne iskoristi za odmor, već za dodatne testove i unapređenje set-apa BMW-a 320si.

Uz pomoć prijatelja iz Slovačke i Mađarske, tim je otišao na Slovakija ring i izvezao celodnevne probe, koje su, i pored početnih tehničkih problema, vratile dozu optimizma u ekipu pred skorašnji nastavak takmičarske sezone.
2014-04-30 14-57-44 - IMG_0946
„Nećemo se više vraćati na probleme sa početka sezone i trku u Francuskoj. Neka ovi testovi koji su, dobro znate, bili u planu i pre kupovine automobila, budu novi početak. Iza nas je naporan dan i istinski sam iscrpljen. Probali smo nove postavke i zadovoljan sam napretkom, jer je automobil znatno upravljiviji i prvi put vozim ja njega a ne on mene. Pred celom ekipom je još dosta posla i učenja jer je auto veoma osetljiv na svaku promenu koja veoma lako donosi, ali i odnosi delove sekundi,“ kazao je Mikica Vesnić.

„Na meni je, naravno, da vozački deo posla izvedem što bolje, ali i za moj maksimum je potrebno više vremena za volanom BMW-a. Auto je dosta sporiji od „vektre STW“, ali predstavlja potpuno novi izazov i iskustvo. Napravili smo jedan korak napred, ali do vrhunskog rezultata i borbe za vrh ipak treba dosta truda, rada i novca. Konkurenciju čine veliki timovi sa ogromnim iskustvom, infrastrukturom i armijom ljudi koja radi za vozače koji dođu, sednu i voze. Nama ne nedostaje volje, rada i želje – šta nam nedostaje u borbi sa evropskom elitom, možete zaključiti sami,“ uz osmeh je poručio trofejni trkač iz Gorjana.

ASK Sport Auto Vesnić duguje posebnu zahvalnost organizatoru Lotus kupa za dame, koji je timu omogućio da, i pored popunjenih termina, testira na Slovakiaringu, slovačkim prijateljima iz tima Juko&Co, mađarskoj ekipi Unikorse, kao i Jaroslavu Krajčiju iz Homola motorsporta, koji je Vesnićevoj trupi preneo deo svog dugogodišnjeg iskustva u radu sa BMW-om.

„Ponosni smo što iz trke u trku imamo sve više ovakvih prijatelje iz cele Evrope, to dodatno govori kakvu sliku o Srbiji i Srbima u Evropu šalje ASK Sport auto Vesnić,“ sa zadovoljstvom je izjavio prvi čovek tima, legendarni automobilista Milun Vesnić.

Ekipa iz Užica uskoro će se ponovo zaputiti ka Bratislavi, jer je tamo od 9-11. maja očekuje slovačka runda ETC kupa.