Vesnić zvanično član EKO rejsing tima

“Eko rejsing tim” se uz podršku kompanije EKO Srbija vraća na trkačku scenu posle nekoliko godina pauze, i to sa dvojicom automobilista: Milovanom Mikicom Vesnićem i Rudolfom Rudijem Pešovićem. Njih dvojica će voziti FIA CEZ šampionat u automobilima “voksol vektra superturing” i “BMW 320 S2000 WTCC” u najbrojnijoj klasi od 2.000 kubika.

Potpisivanju ugovora na Sajmu automobila prisustvovali su direktor kompanije EKO Srbija Goran Dejanović, senior komercijalni direktor Vasilis Makris, menadžer maloprodaje Marija Lukić i automobilisti Milovan Vesnić i Andrej Kulundžić.

_DDJ8807 _DDJ8781
Ambicija je da se titula prvaka Centralnoevropske zone, koju je Vesnić osvojio 2013. godine, vrati u Srbiju. Plan je učešće na najmanje 12 traka u CEZ-u, ali su u programu i nastupi na takmičenjima u Srbiji, pre svega u  Beogradu i Novom Sadu.

U kompaniji EKO Srbija nadaju se da će sponzorskim ugovorom otvoriti novo poglavlje u karijeri jednog od najboljih automobilista regiona, jer je Mikica jedini vozač sa prostora bivše Jugoslavije koji je bio najbolji u CEZ-u.

FIA Centalnoevropsku zonu čine: Italija, Austrija, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i Srbija. Takmičenja na krugu održavaju se na poznatim evropskim autodromima (Hungaroring, Red bul ring, Salcburgring, Poznanj, Most, Brno, Slovakija ring, Grobnik) a format podrazumeva dve trke za vikend, svaku sa zasebnim kvalifikacijama). Na jednom takmičarskom vikendu u okviru CEZ-a nastupi i preko 200 vozača podeljenih u četiri klase. što govori o kvalitetu i težini serije. U najbrojniju klasu D4-2000ccm spadaju i automobili poput Vesnićevog – sa atmosferskim motorima zapremine do 2 litra, težine od 900 kg i snage preko 300 KS, izuzetno brzi i atraktivni.

“Zahvaljujem se kompaniji EKO koja mi je ukazala poverenje, a posebno mom velikom prijatelju, a nekada i rivalu Andreju, koji je bio inicijator svega. Zajedničkim snagama ćemo osvojiti mnogo titula i nadam se da je ovo početak dugogodišnje saradnje”, rekao je Vesnić, koji će voziti bivši automobil Pavla Komnenovića.

_DDJ8771
Interesantno je da je nekadašnji uspešni član “Eko rejsing tima” Andrej Kulundžić predložio Vesnića kao svog naslednika.

“Milovan je moj dugogodišnji rival, mnogo toga smo prošlo zajedno. Veoma mi je drago što nastavlja nešto što smo Komnenović i ja započeli. Siguran sam da je on pravi izbor i koristim priliku da mu poželim dobrodošlicu u tim”, rekao je Andrej Kulundžić koji je svojevremeno vodio velike bitke sa Mikicom na stazi.

Fotografije: Dado Đilas