Vesniću prva bobeda, Pešoviću prvi šampanjac za treće mesto

Pozicije jedan i tri bilans su vozača EKO rejsing tima Vesnić u prvoj trci Šampionata centralne Evrope na kružnim stazama, danas voženoj na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Milovan Vesnić je iskoristio juče osvojenu pol poziciju i trku je vodio od prvog do poslednjeg kruga dok je Rudi Pešović imao nešto teži posao ali se ipak na kraju domogao pobedničkog postolja i trećeg mesta u konkurenciji od 26 vozača.

2015-04-25 10-20-58 (5)
Već u prvom krugu došlo je do kontakta između Pešovića i češkog automobiliste Petra Krejčija u “lotusu egiž”, posle kojeg se vozač EKO rejsing tima na stazu vratio kao dvanaesti. Pešović se nije predavao i probijao se ka vrhu, a izlazak sigurnosnog vozila u četvrtom krugu trke omogućio mu je da uhvati priključak sa vodećima.

Za to vreme, Vesnić je dominirao stazom ni jednog trenutka ne dopustivši konkurentima da ugroze njegovu lidersku poziciju. Kraj trke obeležila je borba Pešovića i slovačkog vozača Jula Končeka za poslednje mesto na podijumu iz kojeg je srpski automobilista izašao kao pobednik. Poziciju dva u prvoj trci CEZ šampionata osvojio je još jedan vozač iz Srbije, Zoran Kastratović u “renou kilo”.

„Malo je reći da sam zadovoljan ovakmim početkom sezone za EKO rejsing tim“, izjavio je Vesnić posle ceremonije proglašenja pobednika na Hungaroringu. „Nisam imao većih problema tokom trke, držao sam svoj tempo i kontrolisao situaciju. Razliku je na momenat smanjio izlazak na stazu sigurnosnog automobile, ali je i nakon toga sve je funkcionisalo fantastično. Želeo bih da pohvalim i vožnju Rudija Pešovića, koji je na svojoj prvoj trci u pravom trkačkom automobilu pokazao svoj pun potencijal.“

2015-04-25 12-21-54 2015-04-25 12-21-31
Pešović je kao junak trke sijao od zadovoljstva: „Podijum je uspeh o kojem sam mogao samo sanjati na početku sezone. Na samom početku trke, tokom letećeg starta, imao sam malih problema što me je ubacilo u gužvu nakon čega sam se okrenuo i pao na dvanaesto mesto. Uspeo sam da do kraja trke održim visoki tempo i u pretposlednjem krugu preteknem Končeka. Automobil je oštećen ali momci iz tima su već krenuli da ga popravljaju i verujem da ću biti spreman za nedelju koja će biti dosta napornija jer u istom danu vozimo i kvalifikacije i trku.“

2015-04-25 10-48-44
EKO rejsing tim Vesnić je na ovoj trci pored prvog i trećeg mesta u Šampionatu Centralne Evrope osvojio iste pozicije i u češkom ESET kupu, kao i prvo i drugo mesto u šampionatima Slovačke, Slovenije i Austrije, u kojima takođe učestvuje, tako da su vozači srpske ekipe na prvoj ceremoniji na podijumu dobili čak deset pehara.

Druga kvalifikaciona sesija na programu je sutra u osam, dok je start trke 2 zakazan za dvanaest sati.

1 Comment

  1. ne bi bilo lose i po koji video da ubace !! ovako ko da se vozi na Novom Zelandu pa nemoze nista da se vidi!!!

Comments are closed.