Vitman: Brends Heč je pokazao da BMW po tempu nije na nivou Mercedesa

Drugo mesto Augusta Farfusa u subotnjoj trci na Brends Heču bilo je pojedinačno najbolji rezultat BMW motorsporta na engleskoj DTM rundi.

Pilot iz Kuritibe čekao je 825 dana na izlazak na DTM pobedničko postolje, na kom se nije nalazio još od otvaranja sezone 2016. na Hokenhajmringu.

Ostatak BMW bilansa na GP konfiguraciji Brends Heča deluje tek solidno, ne i posebno blistavo. Za razliku od svog brazilskog kolege, Marko Vitman i Filip Eng nisu dobacili do podijuma, ali su osvajali bodove i u subotu i u nedelju, Bavarac za deveto i peto mesto, a Austrijanac za peto i sedmo. Farfus je osvojio 18 bodova, najviše od svih BMW pilota. Eng je uknjižio 16, a Vitman 12.

Polovina BMW kontingenta nije stizala do poena ni u jednoj trci: Timo Glok je završavao na pozicijama 13 i 11, Džoel Erikson je bio 14. i 13, a Bruno Spengler 17. i 14. Drugim rečima, minhenski proizvođač je prvog dana imao tri automobila u prvih 10, a drugog dana taj broj je spao na dva.

Eng je subotnje kvalifikacije završio kao četvrti i najbolje rangirani BMW vozač. Duel s Farfusom je izgubio, od Garija Pafeta se odbranio i to su bili najuzbudljiviji trenuci njegove prve trke, čiji je ostatak opisao kao uglavnom besadržajan. Austrijanac je u nedelju pronašao razlog za zadovoljstvo u tome što je s 10. mesta na startu napredovao tri pozicije i što je “dao sve od sebe”.

Farfus se za nedeljnu trku kvalifikovao peti, što je nagoveštavalo možda još jedan juriš na podijum, ali je već u prvom krugu bio kolateralna šteta incidenta između “audija” Robina Frajnsa i “mercedesa” Lukasa Auera. “Oni su se baš žestoko borili, u to su uvukli i mene, a potom su mi ruke bile vezane. Ni Frajns nije mogao ništa, pošto sam ga očešao”, opisao je Augusto zbivanja posle kojih je pokušao da nastavi sa ozbiljno oštećenim automobilom, ali je posle 18 krugova ipak morao da istakne belu zastavu. “Nadali smo se kiši, ali nje nije bilo”, dodao je on. To očekivanje nije imao samo Farfus, već i svi BMW timovi, međutim, od kiše su svi videli samo nekoliko kapi.

Vitman je prvu trku završio na istom mestu s kog je i startovao, a imao je zamerke na gubitak vremena tokom odlaska u boks i vožnje u “sporoj zoni”, što mu je konačno i odredilo plasman. Dvostruki DTM šampion bio je zadovoljan subotnjim trkačkim tempom, koji je zadržan i u nedelju i koji ga je tog dana uzdigao do pete pozicije: “Kad se sve uzme u obzir, prilično sam zadovoljan, ali mislim da je ceo vikend pokazao da po tempu nismo na nivou Mercedesa. To se videlo i u kvalifikacijama. U nedelju smo imali sreće da izbegnemo incidente, dobru strategiju i, iznad svega, vrlo brz pit-stop. Moji momci su se u tome baš usavršili. Peto mesto na cilju je i bolje nego što sam očekivao.”

Glok veruje da je u subotu mogao da prođe bolje da je umesto proglašenja “spore zone” na stazu poslat sigurnosni automobil. U prvoj trci mučilo ga je “ozbiljno i neobjašnjivo” podupravljanje, dok je u drugoj bio zadovoljan poboljšanim tempom, ali je zaključio da su ga okolnosti sprečile da taj tempo pretvori u rezultat.

Apsolutni debitant na Brends Heču, Erikson je priznao da mu je na novom terenu bilo teško. Prihvatio je odgovornost za dva loša starta, požalio se na gužvu na stazi i od svog celog trkačkog vikenda kao pozitivno je istakao borbu sa “audijem” Robina Frajnsa i dobar rad u boksu u nedelju.

O Spenglerovom vikendu dovoljno govori podatak da je oba dana bio najsporiji u kvalifikacijama. Kanađanin je konstatovao da je to posledica problema s balansom i setapom automobila, koje ekipa nije uspela da poboljša ni u trkama. Sledi analiza uzroka, pa pokušaj da se stanje popravi na sledećoj rundi prvenstva. Do nje se neće čekati dugo: sedmi DTM trkački vikend vozi se na autodromu Mizano 25. i 26. avgusta.