WTCC džoker krugovi? Ne u Maroku!

Zamisao WTCC promotera Fransoa Ribeira o uvođenju džoker krugova na uličnim stazama šampionata neće biti ostvarena na prvoj rundi u Maroku.

Varijanta preuzeta iz Svetskog relikros prvenstva, koja podrazumeva skraćenje (ili produženje) postojeće konfiguracije i deonicu koje se mora upotrebiti određeni broj puta tokom trke, za svoju premijeru moraće da sačeka Vila Real.

Promoter Svetskog turing šampionata želeo je da na opisani način “poboljša predstavu” na uličnim stazama kakve su Marakeš i Vila Real, ali je odluka o konkretnoj primeni džoker kruga imala da u svakom pojedinačnom slučaju bude donošena na osnovu detaljnih bezbednosnih procena odgovarajućih FIA komisija. U Maroku je zapelo i na formalnom nivou, jer Ribeiro nije imao s kim da ugovori izgradnju dodatka postojećoj stazi Mulaj El Hasan.

“Predložili smo Federaciji (FIA) dve ili tri opcije za džoker krug”, objasnio je Ribeiro. “Marakeš je prilično uzana staza, zato smo odlučili da ga tu ne koristimo, jer bi rizik od incidenata bio prilično visok.”

“Nama bi poslužila asfaltirana zona od najmanje 500 kvadratnih metara, a pošto u Maroku trenutno nema vlade, postalo je gotovo nemoguće da se sve to organizuje na vreme. Za takve operacije potrebni su tenderi koje raspisuju institucije, ali kako njih nema, jasno je da nismo imali sagovornike s kojima bismo o tome pričali.”

“Na kraju sam razgovarao sa Federacijom, želeo sam da budem što je moguće realniji. Nisam želeo da uvodimo džoker krug na silu, ako to izvodimo, biće to samo u savršenim uslovima.”

U ovoj situaciji, inovativni džoker krugovi, koje je Svetski savet auto-sporta načelno dozvolio krajem 2016. godine, ostaće opcija za portugalsku WTCC rundu.

“To ćemo ostvariti u praksi u Vila Realu”, dodaje Ribeiro. “Na toj pisti već znam gde se to može izvesti, samo želim da budu preduzete sve potrebne bezbednosne mere.”

“Ako budemo uvodili džoker krug, videćemo kako funkcioniše i da li zaista nešto doprinosi trkama. Ubeđen sam da može da funkcioniše i na pistama kao što je Terme Rio Ondo u Argentini, ali zasad ćemo videti kako ide na uličnim stazama.”

Na gradskim stazama je poslovično teško preticati, pa bi džoker krug – koliko god bio veštačko rešenje za poboljšanje predstave – tu možda i mogao da donese koje uzbuđenje više.

“Ne podržavam DRS ili druga rešenja koja olakšavaju preticanja. Više volim trke gde ih je manje, ali su barem stvarna. Ako bismo uvodili džoker krug na klasičnim autodromima, rizikovali bismo da vozači počnu da rizikuju manje i da čekaju na svoju priliku da ga iskoriste. I zato mi se to ne sviđa. Zato sam, kada me je FIA pitala gde bih želeo da uvedem džoker krug, kazao da bi to bilo samo na uličnim stazama”, zaključuje francuski promoter.