WTCC na Termama: Nastavak bitke za tron, ali i borba za Lopesovo nasleđe

Photo Paulo Maria / DPPI

Svetski šampionat turing automobila nastavlja se ovog vikenda trkama na stazi Terme Rio Ondo u Argentini.

Runda u Argentini, ovosezonska šesta, označava početak druge polovine šampionata, u kojem je razlika između prvog i sedmog na tabeli samo 37 poena.

Posle dvostrukog podijuma u Portugalu, Tijago Monteiro se nalazi na prvom mestu u generalnom plasmanu, samo četiri poena ispred Teda Bjerka i šest ispred Nika Katsburga. Norbert Mihelis, Mehdi Benani, Tom Čilton i Robert Haf su takođe u borbi za titulu, a od pomenutih vozača jedino Haf nije osvojio nijednu trku u 2017.

U najneizvesnijoj sezoni novije WTCC epohe, sedmorica trkača su pobeđivala u automobilima četiri različite marke, a desetorica su vodila najmanje jedan krug.

I WTCC trofej je neizvesna igra, u kojoj su na čelu Haf, Čilton i Benani.

Publiku na Termama najviše će zanimati dvojica lokalnih junaka, pretendenti na mesto koje je u očima Argentinaca dosad zauzimao trostruki WTCC prvak Hose Marija Lopes.

Dvostruki Super TC2000 šampion Nestor Đirolami pokušaće da na domaćoj stazi preokrene svoju sezonu u “volvou“. Suočen s brojnim malerima, on je trenutno deveti, sa samo 58 poena.

Photo Paulo Maria / DPPI

Drugi Argentinac Esteban Gerijeri se već dokazao u raznim nacionalnim i internacionalnim serijama. U formula kategorijama trkao se protiv šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela, a u debiju u Svetskom turing šampionatu, na Termama 2016. oduševo je performansama, i izvezao je i najbrži krug celog vikenda.

Žolt David Sabo će ovog vikenda u debitovati Svetskom šampionatu u “hondi sivik“ Zenge motorsporta. Sabo se za volanom “seata“ trenutno nalazi na 6. mestu u Evropskom turing kupu, dok će na u WTCC konkurenciji zameniti Orelijena Panisa, koji je prešao u TCR Internacionalnu seriju. Zoltan Zenge planira da na mestu koje sada zauzima Sabo do kraja sezone isproba i Ferenca Ficu i Norberta Nađa.

Što se balasta tiče “ševrolet kruz“ se vratio na osnovnu težinu od 1.100 kg. “sitroen C-elize“ je ostao na 1.180 (+80kg), “sivik“ je dobio dodatnih 10kg i sada je na 1.160 (+60), “lada vesta“ je i dalje na minimumu od 1.100kg, dok je “volvo S60“ dobio popust od 20kg i sada je na istoj dodatnoj težini kao “honda sivik”, 1.160 (+60kg).

Prošle sezone, Hose-Marija Lopes je u Argentini nastavio pohod ka svojoj trećoj tituli. Posle osvojene pol-pozicije njemu je promenjen motor, pa je uvodnu trku startovao sa poslednjeg mesta. Međutim Pečito je do kraja uspe da dođe do pete pozicije, dok je pobedu odneo Čilton ispred Hafa i Ivana Milera. U glavnoj trci Mihelis je bolje startovao i preuzeo prvo mesto od Lopesa. Međutim posle borbe sa dvojcem Sitroen rejsinga, Milerom i Lopesom, a zatim i kontakta sa Milerom, Norbi je pao u poretku, da bi na kraju završio osmi. Lopes je osvojio prvo mesto ispred Toma Koronela i Hafa.

Prethodni pobednici:
2016: Uvodna Trka: Tom Čilton (sitroen C-elize); Glavna Trka: Hose-Marija Lopes (sitroen C-elize)
2015: Trka 1: Hose-Marija Lopes (sitroen C-elize); Trka 2: Sebastijen Leb (sitroen C-elize)
2014: T1: Hose-Marija Lopes (sitroen C-elize); T2: Hose-Marija Lopes (sitroen C-elize)
2013: T1: Ivan Miler (ševrolet kruz); T2: Hose-Marija Lopes (BMW 320)