Za Ladu u Budimpešti testiraju Haf, Van Lagen i Đirolami

Tim Lada sport ostao je u Mađarskoj posle treće WTCC runde da bi na Hungaroringu proveo još dva test dana. Probne vožnje u utorak i sredu izvodili su i izvode Rob Haf, Holanđanin Jap van Lagen i Argentinac Nestor Đirolami.

Van Lagen je bivši WTCC vozač Lade, on je za Ruse nastupao 2008. i 2009. godine, u njihovim prvim koracima na globalnoj turing pozornici u modelima „lada 110“ i „priora“. Posle toga bavio se drugim turing, GT i monomarka serijama, a pretpostavlja se da ga se ekipa iz Toljatija/Manji Kura setila i zbog saradnje iz prošle decenije, i zbog iskustva koje ima na Nirburgringu. Holandski trkač je već viđen kao zamena za Džejmsa Tompsona na „Zelenom paklu“ tokom nemačke WTCC runde.

ADAC GT Masters 2014Slovakiaring 2Q3A8253__1_Sasvim realno zvuči pretpostavka da je Van Lagen došao na Hungaroring ne toliko da bi doprineo razvoju „veste“ – za to je izvesno zadužen Haf – koliko da se zbliži sa TC1 trkačkom tehnikom, pošto Nirburgring ionako dobro poznaje iz VLN trka.

Nestor Đirolami je aktuelni šampion argentinske Super TC2000 serije, iste one iz koje je Pečito Lopes stigao u WTCC i okrenuo svet naglavce. Njegovo pojavljivanje na test vožnjama Lade deo je kompleksnijeg angažmana koji potiče od želje Eurosporta da u Svetski šampionat doveze još jednog superbrzog Argentinca i biće tema zasebne priče na našem sajtu. Takođe, poseban prostor posvetićemo i sudbini Džejmsa Tompsona, koji izgleda kao da je u ruskoj ekipi već prežaljen, ali i novom otvorenom pitanju – o(p)stanku Mihaila Kozlovskog u timu…