Zvanično: Koronel ne vozi na Pol Rikaru

Čim je posle karambola na startu trke 2 u Marakešu izašao iz kokpita svog slupanog RML „kruza“, i video ono što je od auta ostalo, Tom Koronel je znao da će pojavljivanje na drugoj WTCC rundi 2014. biti nemoguća misija.

Danas je to i zvanično: umesto da zabeleži 204. i 205. start u Svetskom šampionatu, Holanđanin će biti prinuđen da bude samo posmatrač akcije na Pol Rikaru.

Šef ROAL motorsporta, Roberto Ravalja, otkrio je nešto više detalja: „Automobil je uništen, u ovom trenutku je na putu ka Le Kasteleu. Tamo će doći i nekoliko tehničara RML-a, oni će ga preuzeti i transportovati u Englesku. U radionici RML-a biće nanovo izrađen i Koronel će moći ponovo da se trka u Mađarskoj.“

Odluka organizatora da po incidentima poznatu gradsku stazu u Marakešu utvrdi kao mesto održavanja prve WTCC runde, a da je zatim poveže sa drugim takmičarskim vikendom u Francuskoj, ne ostavljajući više vremena za eventualne opravke, bila je, najblaže rečeno, nerazumna. Kao takva, ona je prosto morala da nađe žrtvu, a najveću cenu organizacione brljotine plaćaju Tom Koronel i njegova ekipa.