Boldiž nastavlja u WTCR sa Zengeovom “kuprom leon kompetision”

Photo Xavi Bonilla / DPPI

Mladi Mađar Bence Boldiž ima angažman i u dolazećem Svetskom kupu turing automobila.

Posle debitantske WTCR sezone 2020. provedene za volanom “kupre leon kompetision” Zenge motorsporta, 23-godišnjak nastavlja kampanju u istoj seriji, sa istom ekipom i automobilom.

Trkač iz Budimpešte će u 2021. imati pravo da se bori za FIA WTCR juniorsku vozačku titulu, a zvanično će se takmičiti pod zastavom Vozačke akademije Zenge motorsporta.

Mikel Askona i Đordi žene su već imenovani piloti mađarske ekipe.

Pre izlaska na svetsku scenu, Boldiž je u biografiji imao četiri sezone u nacionalnom Suzuki svift kupu, jednu titulu u mađarskom relikrosu, TCR test i start u TCR Istočna Evropa izveden za volanom “kupre TCR”.

U njegova istaknutija WTCR postignuća spadaju pobeda u ruki kategoriji na Nirburgringu i start sa (inverzne) pol-pozicije na domaćoj trci na Hungaroringu.

“Izuzetno sam srećan što mogu da nastavim da se trkam na najvišem, WTCR nivou sa Zenge motorsportom i “kuprom”, kazao je Boldiž.

“Prošla godina je bila prilično intenzivna i naučio sam mnogo. U maju sam dobio priliku da prvi put testiram TCR automobil, a na kraju sezone mogao sam da kažem da sam mogao da se borim s najboljim turing vozačima i da sam tri puta ušao u Q2 (rundu kvalifikacija). Imao sam i pol-poziciju na inverznom startu na Hungaroringu, pokazao sam vrlo dobar napredak.”

“Zoltan me je prošle godine pozvao na test i sve je bilo prilično jednostavno. Momci iz tima su veoma fini prema meni i mogu samo da im budem zahvalan što su mi dali ovu priliku. Prošle godine mi se ostvario san i tako je dobro što sam dobio još jednu šansu.”

“Ja sam još u fazi učenja, svakako imam još mnogo da učim i da se poboljšam u mnogim aspektima jer nemam iskustva koliko i ostali. Ali to mi je i cilj ove sezone, kao i da mnogo puta uđem u Q2. Jer, ako to bude moglo da se desi, imaću dobre startne pozicije za trke.”

“Nadam se da će moje pojedinačne veštine doći s iskustvom i imam puno sreće što je Askona i dalje u timu. On je stvarno sjajan tip i mnogo mi je pomogao tokom prošle godine. Imamo dobar odnos, a sada nam se priključio i Đordi sa svim svojim iskustvom u “kupri”, to će za nas biti velika pogodnost.”

Vlasnik tima Zoltan Zenge veruje u potencijal momka kog je podigao na WTCR nivo.

Čovek koji je “otkrio” Norberta Mihelisa i dao mu WTCC šansu rekao je: “Veoma sam srećan što smo mogli da nastavimo dobar posao s Benceom u Svetskom turing kupu. Verujem da je on veoma talentovan vozač i da može da poboljša svoje obećavajuće prošlogodišnje rezultate.”

Ime četvrtog vozača ekipe biće objavljeno u maju mesecu.