Urutija: Aragon je posebno mesto za mene, tu sam osvojio svoju prvu WTCR trku

Uoči Motorland Aragona, treće runde Svetskog kupa turing automobila, Balans performansi za “lynk&co03” nije se promenio: kineski model i dalje ima dodatak od 60 BoP kilograma, snagu smanjenu na 75% i klirens od 80 milimetara.

Međutim, automobil je dobio 10 kg na ime kompenzacione težine, pa će tokom španskog vikenda imati ukupno 1.335 kg. Od njega će biti teža samo “honda sivik”, opterećena maksimalnim balastom od 60 kg zbog brzine prikazane na Nirburgringu i Ešorilu.

Lynk&Co konkurenti dosad su imali povoljniji Balans performansi, ali to nisu propisno kapitalizovali zbog gumi defekata, udesa i mehaničkih problema. Zato se švedsko-kineska kombinacija nalazi u boljoj situaciji nego što je očekivala.

“Zbog BoP situacije uspeli smo da budemo tek sedmi u kvalifikacijama, a taj rezultat smo obezbedili zahvaljujući ogromnim naporima svih članova tima”, istakao je Fredrik Valen, tim menadžer Cijan rejsinga. “Stalnost je uvek kralj u trkanju – mi smo uspeli da se sačuvamo od nevolja i da naše performanse iskoristimo do maksimuma. Međuim, ovog vikenda ne smemo da se opustimo, iako smo ovde bili jaki. Moramo da nastavimo da operišemo na našem najvišem nivou.”

U sezoni 2020. WTCR je održao dve završne runde na Motorlandu, a piloti Lynk&Co Cijan rejsinga na njima su osvojili tri trke. Ted Bjerk je slavio na pretposlednjem, a Ivan Miler i Santjago Urutija na finalnom takmičarskom vikendu, kada je Jan Erlaher došao do svetske titule.

Staza je ekipi ostala u lepoj uspomeni, pogotovu Urutiji i Erlaheru, ali se ovog vikenda očekuju temperature od blizu 40 stepeni Celzijusa, s kojima se vozači nisu sreli na trkama 2020, održanim u oktobru i novembru.

“To je svakako posebno mesto za mene, tu sam postigao svoju prvu WTCR pobedu, a staza odgovara mom stilu vožnje. Teško je reći gde ćemo biti, mi smo tu jaki, ali će “audi” i “kupra” ovog vikenda biti jači (nego dosad). Takođe, biće izuzetno, izuzetno vrelo, ali suština je u stalnosti i osvajanju poena”, smatra Urugvajac.

Lynk&Co Cijan rejsing postigao je trostruku pobedu u prvoj trci na Eštorilu, onoj sa delimičnom inverzijom startnog rasporeda, u poretku: Erlaher, Miler, Urutija. Šampionu serije to je bio prvi trijumf u sezoni.

“Aragon je staza na kojoj sam doživeo najjače uzbuđenje u životu i definitivno mi je drago što se na nju vraćamo. Prošlu godinu smo završili moćno, ali se ove godine trkamo na verziji staze sa dugačkim pravcem i to nam neće olakšati život jer nam zbog Balansa performansi fali maksimalna brzina. Pokušaćemo da se kvalifikujemo bolje nego što smo to učinili u Portugalu, a cilj je očigledno da osvojimo što je više poena moguće”, kazao je Erlaher.

U portugalskoj trci 2, petoplasirani Urutija bio je predvodnik Lynk&Co kolone, sa Erlaherom i Bjerkom za sobom i Milerom na devetoj poziciji.

“Zasad je sezona vrlo neizvesna, a dolazeće trke će bez sumnje biti veoma izazovne, pogotovu pri visokim temperaturama. Na Aragonu smo se prošle godine pokazalil moćno, ali kako vidimo u 2021, ništa ne možemo uzimati zdravo za gotovo i moramo da budemo na limitu celog vikenda”, poručio je veteran iz Alzasa.

Od prošlogodišnjih trka na Motorlandu Bjerk nije stizao do najvišeg stepenika podijuma.

“U Španiji sam prošle godine vozio izvanrednu trku i želim to da ponovim. Za ovaj vikend je bilo promena u Balansu performansi i kompenzacionim težinama, zato mi je teško da predvidim gde ćemo biti. Ali, znam da nisam imao početak sezone kakav sam želeo i veoma sam spreman da uzvratim”, rekao je Šveđanin.

Trenutno treći i četvrti na tabeli, Miler i Urutija zaostaju po 5 poena za liderom serije Žan-Karlom Verneom.

Erlaher je sedmi sa deficitom od 12 poena za vodećim, a Bjerk stoji najlošije u timskom kvartetu, zaostaje 39 poena i zauzima 13. poziciju.

Na Motorland Aragonu ovog vikenda se vozi dupli WTCR/Pure ETCR program, a organizator je na osnovu epidemiološke situacije odlučio da na tribine pusti 6.400 gledalaca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*